Hlavní obsah

Fotbalisté Třince měli negativní výsledky testů na koronavirus

Třinec
Aktualizováno

Kontrolní testy na koronavirus u fotbalistů druholigového Třince neodhalily pozitivní případ. Klub to oznámil na svém webu. Testování se hráči podrobili poté, co byla zjištěna nákaza nemocí covid-19 v rodině nejmenovaného fotbalisty slezského týmu. Byl kvůli tomu dvakrát odložen zápas 24. kola druhé ligy s Vlašimí. Ta se teď s Třincem utká v dalším náhradním termínu 4. července.

Foto: Sport.cz

Z utkání Viktoria Žižkov - Třinec.

Článek

Ligová fotbalová asociace (LFA), která v Česku řídí profesionální soutěže, původně počítala s tím, že ve čtvrtek odložené utkání se dohraje v pátek od 17:00, pokud testy v třineckém týmu dopadnou dobře. Výsledky ale byly známé až odpoledne, a tak vedení soutěže zápas raději posunulo až na začátek července. Třinec se v nejbližším druholigovém duelu představí v neděli na stadionu slezského rivala Vítkovic.

V tomto týdnu se uskutečnilo třetí kolo plošných odběrů na nemoc covid-19 ve všech 16 klubech první ligy. Testy žádný případ koronaviru v nejvyšší soutěži neodhalily. Týmy z druhé ligy už třetí vlna testování nečeká, odběry absolvují pouze druhý a třetí celek konečného pořadí, které si zahrají baráž o postup mezi elitu.

Reklama

Související témata: