Hlavní obsah

VIDEO: Dukla porazila na Julisce druhou Jihlavu 2:1

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha oživili ve 22. kole proti druhému týmu druhé nejvyšší soutěže Jihlavě naději na postup mezi elitu. Dokázali otočit vývoj zápasu a porazili Vysočinu 2:1. Nyní ztrácejí svěřenci Güntera Bittengla na svého soupeře už jen tři body. Do první ligy se ale neženou. „My bojujeme o body, ne o postup,“ řekl pro Sport.cz trenér Dukly. Video přenos jste mohli sledovat na Sport.cz.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

„Pro nás to bylo utkání výjimečného charakteru. Jedno z nejdůležitějších na jaře a nyní už možná v celé sezóně. Výsledek duelu nám ukázal, jakým směrem se budeme po zbytek soutěže dále ubírat,“ nechal se slyšet pro Sport.cz trenér týmu z Julisky Günter Bittengel.

Kouč ambiciózního domácího týmu oceňoval kvality soupeře. „Jihlava má zkušené mužstvo a zaslouženě hraje na špičce tabulky,“ prozradil stratég pražské Dukly.

Slavný pražský celek jako by v posledních kolech ztrácel dech. V 18. kole Dukla před vlastními fanoušky sice hladce přejela poslední Fulnek 6:0, od té doby ovšem všechny tři její zápasy skončily remízou. Navíc Gedeon a spol. vsítili za 270 minut jen jeden jediný gól.

„Tato statistika v našem případě určitě výkon týmu neovlivnila. Máme dobré a kvalitní mužstvo, bohužel se nám nedaří proměňovat gólové šance. Například v posledním zápase v Ústí nad Labem jsme měli ještě tři brankové příležitosti, které jsme nevyužili,“ věřil Bittengel.

Dokázali otočit vývoj skóre

A měl pravdu. První poločas orámovaly dvě velké šance domácího dlouhána Blahy. Na začátku ani na konci prvního dějství si ovšem na brankáře Wintra nepřišel a toho Dukla hrající bez potrestaných mazáků Novotného a Zelenky musela litovat. Nejprve jí střelou zdálky pohrozil Lovětínský, ve 32. minutě se už skóre pohnulo. Jihlavský kapitán Veselý si naběhl na dlouhý pas a střelou pod padajícím brankářem Svobodou dal gól.

Brzy po přestávce ovšem Kolomazník vyrovnal na 1:1. Po něm pak skóroval také Kulvajt a otočil vývoj zápasu. Pražané mohli po dalším brejku Kolomazníka svůj náskok pojistit. Nedali, veledůležité vítězství si už ovšem vzít nedali.

Zápas mezi Duklou a Jihlavou jste mohli i tentokrát sledovat ve video přenosu na stránkách Sport.cz. Nově jste mohli sledovat utkání také na mobilním telefonu na této adrese: http://m.sport.cz/dukla.

Druhá liga - 22. kolo
Dukla Praha - Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Branky: 50. Kolomazník, 59. Kulvajt - 32. Veselý. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Kovařík. ŽK: Šmíd (Dukla). Diváci: 1270.
Dukla: Svoboda - Kučera (46. Šiml), J. Vorel, Šmíd, Mlčic - Svatonský, Kolomazník (86. Chigou), Gedeon, Malý - Blaha, Kulvajt (76. Laczkovich). Trenér: Bittengel.
Jihlava: Winter - Gabriel (73. Kaplan), Tlustý, Gába, Vepřek - Veselý, Karlík, Urban (64. Vydra), Lovětínský, Štohanzl - Simr (64. Faldyna). Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: