Hlavní obsah

Táborsko - Žižkov 1:3Nováček se radoval jen chvíli, Viktoria potvrdila ambice

Sezimovo Ústí
Aktualizováno

Poslední zápas úvodního kola Fortuna Národní ligy potěšil příznivce Žižkova. Na hřišti navrátilce z Táborska, které se po sestupu dokázalo v nejkratším možném čase vrátit do druhé nejvyšší soutěže, sice Pražané prohrávali po parádní trefě Petra Plachého, ještě do půlky ale Viktoria dvěma slepenými trefami skóre otočila. A když se ukázkově z přímého kopu trefil David Březina, dokráčeli hosté k úvodní výhře v poměru 3:1.

Foto: fkvz.cz

Radost fotbalistů Viktorie Žižkov

Článek

Viktoria sice byla v úvodu zápasu aktivnější, skóre však otevřel domácí Petr Plachý.

Nováček se ovšem neradoval dlouho. Ještě do přestávky prohrával, Žižkovu stačily dvě minuty na otočení skóre. Úspěšnými střelci byli Daniel Richter a Jaroslav Diviš.

Třetí a poslední zásah přidala Viktoria v 72. minutě. David Březina si postavil míč a z přímého kopu zamířil nádherně do levého horního rohu.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Viktoria Žižkov 1:3 (1:2)
Branky: 17. Plachý - 33. Richter, 35. Diviš, 72. Březina. Rozhodčí: Ginzel - Šimáček, Matoušek. ŽK: Urbanec, Skopec (oba Žižkov). Diváci: 370 (limit 5102 osob na stadionu).
Táborsko: Pecháček - Navrátil, Penc, Kučera, Tolno - Musiol, Janošík, Dybala, Schramhauser (63. Majka, 75. Vozihnoj) - Plachý (75. Čapek), Boula (80. Icha). Trenér: Golubjevs.
Žižkov: Švenger - Muleme (88. Tusjak), Skopec (71. Pázler), Diviš, Urbanec - Súkenník, Richter (71. Sixta), Batioja (90. Žežulka), Březina - Auer, Pudil. Trenér: Veselý.

Reklama

Související témata: