Hlavní obsah

Chrudim - Jihlava 1:2Vysočina poprvé v sezoně vyhrála

Praha

Fotbalisté Jihlavy v dohrávce úvodního kola druhé ligy zvítězili v Chrudimi 2:1 a ve čtvrtém utkání sezony se dočkali premiérové výhry. Zápas se v původním srpnovém termínu neuskutečnil kvůli nákaze koronavirem v domácím týmu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Aleš Křeček se dočkal první výhry s Jihlavou.

Článek

Ve 33. minutě otevřel skóre jihlavský Vedral hlavou po standardní situaci. Domácí vyrovnali po hodině hry zásluhou Vernerova přímého kopu.

Hned za šest minut Vysočině vrátil vedení Lacko šťastnou tečovanou střelou a hosté už těsný náskok udrželi. Chrudimští mají po třech odehraných duelech na kontě tři body.

„Spíše boj než nějaký kvalitní zápas pro diváky. Musím hráčům poděkovat za obrovskou bojovnost a nasazení. Potřebovali jsme urvat výsledek vpodstatě za každou cenu, jsem rád za mladý tým, že jsme to zvládli," oddechl si Aleš Křeček, trenér Vysočiny.

"Jihlavští už potřebovali bodovat, tak hru trochu zjednodušili. Přijeli si sem hrát jednoduchým fotbalem na brejk a na standardku a my jsme jim to, jak se lidově říká, sežrali," lituje jeho chrusimský protějšek Jaroslav Veselý.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 60. Verner - 33. Vedral, 66. Lacko. Rozhodčí: Hanousek - Koval, Leška. ŽK: Vencl, Kesner, Rybička, Verner, Mrázek - Horák, Vlček, Vedral. Diváci: 740 (limit 5102 osob na stadionu).

Reklama

Související témata: