Hlavní obsah

Druhá liga začala vysokou výhrou Bohemians v Jihlavě

JIHLAVA

Druhá fotbalová liga začala v pátek vysokou výhrou nováčka Bohemians Praha v Jihlavě 3:0. Hosté, kteří si postup vybojovali bezprostředně po svém přeřazení do ČFL, zlomili jednoho z papírových favoritů na postup hned první střelou, další ránu mu zasadili bezprostředně po přestávce a výsledek zpečetil z penalty Flachbart.

Článek

Domácí inkasovali už ve třetí minutě, kdy z hranice vápna vystřelil Macháček a poslal Bohemians do vedení. Jihlavané se do hry dostali prakticky až v poslední čtvrthodině první půle, ale Dolejšovu střelu vytěsnil brankář Winter na roh a exvysočinský gólman si poradil i s efektními nůžkami Tecla.

Jihlavané začali tragicky i druhý poločas. Ve 47. minutě běžel sám na Uvarenka Očovan a nad padajícím gólmanem poslal hosty do dvoubrankového vedení. O dvanáct minut později mohl po rohu skórovat domácí Velický, ale Winter jeho střelu z hranice malého vápna dokázal vyrazit.

I dál se Jihlava tlačila do útoku, ale narážela na dobře organizovanou defenzivu Pražanů. Navíc proti Vysočině rozhodčí 12 minut před koncem nařídil penaltu za faul, kterou Flachbart bezpečně proměnil.

Druhá fotbalová liga - 1. kolo
Jihlava - Bohemians Praha 0:3 (0:1)
Branky: 3. Macháček, 47. Očovan, 79. Flachbart z pen. Rozhodčí: Orel - Ubias, Šecová. ŽK: Filip - Macháček, Očovan, Janda, Demeter. Diváci: 1996.
Jihlava: Uvarenko - Gabriel (53. Cihlář), Filip, Komárek, Šilinger - Dolejš (89. Kosak), Dort, Velický, Vaculík - Tecl, Kučera (71. Sedláček) Trenér: Pivarník.
Bohemians: Winter - Flachbart, Horáček, Drsek, Grznár - Fenyk (65. Duchnič), Macháček, Demeter, Janda - Očovan (85. Sajtl), Huňa (90. Kwame). Trenér: Barát.

Reklama

Související témata: