Hlavní obsah

Musíme se rychle zvednout, je si vědom kouč Křeček těžké pozice Varnsdorfu

VARNSDORF

Až na samém chvostu druholigové tabulky figurují fotbalisté FK Varnsdorf. Po čtyřech kolech vydřeli jen dva body za stejný počet remíz, kromě toho dvakrát prohráli. Paradoxně jsou na tom bodově stejně jako největší předsezónní favorit Zbrojovka Brno, na jaře ještě prvoligový tým.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Varnsdorfu Aleš Křeček

Článek

„V nadsázce se dá říci, že držíme krok se slavným a dlouholetým prvoligovým klubem, ale jinak nelze Brno a Varnsdorf z pohledu tradice i současných ambicí srovnávat. To, že jsme na tom momentálně podobným způsobem, není pro nás žádná útěcha,“ říká varnsdorfský trenér Aleš Křeček, který před příchodem do Šluknovského výběžku působil právě v brněnském celku krátký čas jako hlavní kouč a poté asistent.

Dva získané body - to je málo. „Mysleli jsme si, že v této fázi soutěže, kdy jsme hráli už třikrát doma, na tom budeme lépe. Bohužel jsme potřebné výsledky neuhráli. S béčkem Sparty to byl specifický zápas. Tři góly nám dal šestnáctiletý útočník Juliš. To může vyznít jako ostuda naší defenzivy, když ji hattrickem pokoří takový mladíček. Ale tenhle chlapec je oporou reprezentační „sedmnáctky“ a jen využil našich hrubých chyb,“ hodnotí Křeček.

A trenér si přeje, aby jeho tým konečně zabral. „Nechceme zůstat na posledním místě, protože pak bychom se asi těžko dostávali výš. Musíme udělat všechno pro to, abychom se rychle zvedli. Po debaklu od Sparty B jsem byl na kluky naštvaný, ale kabina funguje bez problémů,“ tvrdí Křeček.

Bez emocí přijal remízu s Opavou. „Nastoupili jsme proti celku, který přijel do Varnsdorfu s plným bodovým ziskem a byl favoritem. Přesto jsme v naší situaci potřebovali vyhrát, takže na první pohled je remíza ztrátou. Ale až později se ukáže, jakou má tenhle bod v boji o záchranu hodnotu,“ přemítá kouč.

Neuvažuje o posilách? „Věřím, že během tohoto týdne jeden hráč přijde. Poohlížíme se po ofenzivním fotbalistovi, protože se nám zranil nizozemský útočník  Hikspoors a bude mimo hru až šest týdnů,“ naznačuje trenér.

Příliš spokojen zatím není s Martanem, který přišel už v létě ze Slovanu Liberec. „Má sice kolem deseti prvoligových startů, ale to pro mě není žádná záruka, že musí hrát druhou ligu. Dostal šanci v přípravě i na začátku sezóny. Zatím se nedokázal prosadit, je pro mě zklamáním a zůstává na lavičce,“ vysvětluje Křeček.

Reklama

Související témata: