Hlavní obsah

Druholigový lídr Ústí nad Labem zkouší Paprčiaka, Gulajeva a Zierise

Jedině postup do první ligy. Tak zní cíl fotbalistů Ústí nad Labem na prahu zimní přípravy před jarní částí druholigové soutěže. K odvážným ambicím opravňuje tým šestibodový náskok v čele tabulky před druhými BohemiansPraha/Střížkov a třetí Jihlavou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Ústí Svatopluk Habanec (vpravo).

Článek

„Na začátku prvního tréninku jsem měl poněkud drsnější monolog hlavně k našim novým hráčům, aby si navykli na zdejší atmosféru a tvrdé podmínky. Někteří tu mohou být tři dny, jiní jeden zápas. A věřím, že se někdo prosadí natolik, aby akceptoval zažité věci v čele s disciplínou a mohl ukázat, že má místo v naší kabině,“ svěřil se trenér Svatopluk Habanec.

A přiznal překvapení z toho, že se mu v přípravě sešlo hodně fotbalistů. „Podařilo se nám nabrat docela početnou kvantitu. To tady nebývalo. Novým hráčům vzkazuji: Buďte lepší o dvacet procent, než ti, kteří tady už jsou. A těm stávajícím hráčům z podzimu říkám: Jestliže neabsolvujete osmdesát procent přípravy, nemůžete vstoupit do základních bojů na jaře. Jdeme se totiž poprat o postup. Mám zodpovědnost za sportovní úsek a chci pro úspěch udělat maximum,“ tvrdil kouč.

O ústecký dres se ucházejí útočníci Matěj Paprčiak z pražské Slavie, Radek Gulajev z Hradce Králové, stoper Petr Zieris z Liberce, mladý Červenka z Mostu a dva zahraniční hráči z Bosny, kteří hostovali ve Švýcarsku a v holandské druhé lize.

Kádr Ústí opustil útočník Richard Veverka, který se zapojil do přípravy v Českých Budějovicích. „Kmenově je to hráč Teplic a u nás hostoval. Rozhodl se pro Jihočechy, a pokud v Dynamu zůstane, určitě nám bude chybět. Ale musím to brát jako okolnost, která k fotbalu patří,“ glosoval Habanec.

První přípravný zápas sehraje Ústí nad Labem v sobotu v Děčíně proti Teplicím v rámci Tipsport Cupu.

Reklama