Hlavní obsah

Hašek bude trénovat Pardubice. Ne Dominik hokejisty, ale Martin fotbalisty

Pardubice

Haškové patří do Pardubic. Slavný Dominátor je ikonou tamního hokeje a do služeb rodného města se teď vrací také jeho bratr. Bývalý reprezentant Martin Hašek bude trénovat druholigové pardubické fotbalisty. Sourozenec brankářské legendy do konce minulé sezóny vedl béčko Sparty, které již nebude pokračovat v ČFL.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Martin Hašek gestikuluje při pražském derby.

Článek

Pardubice obsadily v posledním ročníku Národní fotbalové ligy 11. místo. Před pondělním startem letní přípravy klub na svém webu oznámil významnou změnu. Trenérský tým opustí Zbyněk Dujsík, který se přesune k mládeži, naopak z pražské Sparty do něj přichází bývalý reprezentant Martin Hašek.

Pardubický rodák od sedmi do dvaceti let hrál za týmy RH a VCHZ Pardubice, nyní se tedy na východ Čech vrací. „Doplní náš realizační tým, bude hlavním trenérem a spolu s ním zůstávají na svých postech i Jiří Krejčí a Jiří Pospíšil," vysvětluje Vít Zavřel, sportovní manažer FK Pardubice.

Zahajuje se tak širší spolupráce s historicky nejúspěšnějším českým klubem. „Sparta zrušila svůj B-tým, který hrál v ČFL. A tak spolu s novým trenérem přijde do Pardubic přibližně šest hráčů, kteří dostanou šanci. Půjde většinou o hráče se zkušenostmi z juniorských reprezentací, u kterých je předpoklad, že v horizontu dvou let jsou schopni kopat první ligu."

Sparťanům místo v sestavě nezaručuje

S větším počtem hráčů v kádru souvisí další novinka. „Od nové sezóny je naší oficiální farmou FK Čáslav, účastník ČFL," avizuje Zavřel. „Budeme tak mít možnost hráče, kteří se budou potřebovat rozehrát, nebo být vytížení, poslat do Čáslavi, která hraje kvalitní soutěž."

Nový trenér hráčům, kteří přijdou ze Sparty, pochopitelně místo v sestavě nezaručuje. „Budou muset o sestavu hodně bojovat. Vím, že to budou mít těžké. Pardubice mají kvalitní tým," těší se Martin Hašek.

Jako hráč působil také v Liberci, Spartě, Austrii Vídeň, Sturmu Štýrský Hradec nebo Dynamu Moskva. Ve Spartě byl i hlavním trenérem prvoligového áčka.

Reklama

Související témata: