Hlavní obsah

Matěj Biolek slíbil gól sudímu a za deset vteřin rozhodl o výhře nad Třincem

Třinec

Dlouhých třináct utkání čekali ve druhé lize na vítězství fotbalisté Frýdku-Místku. Dočkali se o víkendu, kdy ve 3. kole nového ročníku doma porazili nejtěsnějším rozdílem 1:0 okresního rivala z Třince.

Foto: František Géla

Nikolas Šumský (vlevo) rozehrával rohový kop, ze kterého padl jediný gól zápasu s Třincem.

Článek

O jedinou branku se ve 44. minutě prvního poločasu postaral důrazem na zadní tyči obránce Matěj Biolek. „Důležitá branka, nakonec nám přinesla tři body. Ale měli jsme štěstí, dvakrát nás zachránilo břevno, ale štěstí k fotbalu patří. Kluci tady už vítězství v soutěži nezažili hodně dlouho, tak jsem rád, že jsme to čekání ukončili," vykládal po utkání nejoslavovanější fotbalista domácího týmu Biolek.

Trefil se po rohovém kopu Šumského a prodloužení Varadiho. „Soupeř udělal jednu akci, i když tu standardku sehráli dobře, bylo vidět, že to mají secvičené. Pak už jim přálo štěstí a ten náskok ubránili," ocenil hostující záložník Šimon Šumbera. „Ono to připravené právě moc nebylo. My tam při standardkách rotujeme, ale asi jsem to přivolal, protože jsem před rohovým kopem šel kolem rozhodčího a říkal jsem mu: Koukej, teď to tam spadne. A za deset sekund jsme fakt dali gól. Pak jsme se tomu zasmáli," vykládal Biolek.

Zbytek utkání už se domácí především bránili. „Věděli jsme, že Třinečtí jsou v laufu. Povedla se jim příprava i start do soutěže. Mají kvalitní mužstvo a my jsme se chtěli zatáhnout a hrát na brejky. Moc se nám to ale nedařilo, měli jsme problémy v přechodové fázi. Občas si musíme pomoct standardkou tak jako dneska," svěřoval se 26letý odchovanec Frýdku-Místku, který ve Stovkách hostuje z prvoligového Slovácka.

„Můj post byl ve Slovácku zdvojený až ztrojený, tak jsem se domlouval s trenérem Levým, že bych byl raději, kdybych mohl jít hrát někam jinam. V mém věku už nechci vysedávat na lavičce. Od začátku přípravy jsem byl v kontaktu s Markem Čechem (sportovní manažer Frýdku-Místku) a jsem rád, že jsem se mohl po pěti letech zase vrátit. Je to do druhé ligy asi krok zpátky, ale to, že budu hrát, mi může asi jenom pomoct," přemítal Biolek, jenž v nejvyšší soutěži zatím stihl v dresu týmu z Uherského Hradiště dvaadvacet utkání.

Mohlo jich být výrazně více, ve 22 letech mu ale zranění šlachy v kotníku téměř zastavilo kariéru. Sedmadvacet měsíců si nekopl do míče, podstoupil tři operace. Angažmá ve Frýdku-Místku tak bere jako druhý restart kariéry. „Nešel jsem do Frýdku, abych bral výplatu a jenom si chodil zahrát fotbal. Mám už nějaké zkušenosti z první i druhé ligy a můžu týmu pomoct. Na druhou stranu může pomoct tým i mně. Když se mi bude dařit, tak si mě může všimnout kdokoliv jiný. Sice mám ve Slovácku smlouvu, ale hraju tady o svou budoucnost," řekl Biolek.

Ve druhém domácím utkání ho přišla podpořit početná skupina rodinných příslušníků. „Jsou to moji věrní fanoušci. Naši bydlí kousek od stadiónu, přišli dědové i babička, sestra s přítelem. Je to fajn, že tady jsou a cítím jejich podporu. Jsou moc rádi, že jsem zase doma," pousmál se frýdecko-místecký obránce.

Reklama

Související témata: