Hlavní obsah

Horváth se vrací na hřiště! Jágr taky hrál z voleje druhou ligu, říká plzeňská legenda

Sokolov

Pavel Horváth bude znovu rozdávat radost na trávníku. Někdejší lídr plzeňské Viktorie kývl na nabídku divizní Olympie Březová, klubu z městečka u Sokolova, který trénuje ve druhé fotbalové lize. „Když jsem to sdělil známým, byli nadšení víc než já," culí se Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth v dresu Plzně. Teď bude válet za divizní Olympii Březová.

Článek

Fotbal mu prý zásadně nechyběl. Proč tedy znovu obuje kopačky? „Na podzim jsem se byl podívat na pár zápasů Olympie. Kluci hrají celkem dobrý fotbal, nepřišlo mi, že se to v divizi tolik mydlí. Nevidím důvod, proč bych to nezkusil," říká Horváth.

Myšlenkou na návrat se ovšem zaobíral už od července. Vnuknul mu ji jeho sokolovský asistent David Vaněček, který válí za Olympii. „V létě jsem nabídku odmítl. Počkal jsem si na zimu, kdy je deset pod nulou a hraje se na umělce," žertuje 42letý Horváth.

Úspěšnou kariéru, osázenou šesti mistrovskými tituly a dvěma účastmi v Lize mistrů, ukončil v květnu 2015. Zahrál si v chrámech gigantů: barcelonském Nou Campu, v mnichovské Allianz Aréně, na milánském San Siru... Na jaře mu budou aplaudovat fanoušci v divizi.

Když upadne, tak do měkkého

Byl mu příkladem Jaromír Jágr, který po návratu z NHL v 46 letech naskočil v dresu Kladna do druhé ligy? „Netvrdím, že Jarda byl můj vzor. Ale říkám si, že když se může vrátit z NHL po zranění a začít hrát z voleje druhou ligu, mohl bych si po nějaké přípravě zkusit divizi," podotýká Horváth.

Neobává se však Jágrova scénáře, který hokejovou legendu stihl? V duelu s Havířovem byl nešetrně stažen zezadu, po úderu o mantinel upadl na pár vteřin do bezvědomí. Od té doby je mimo hru.

„S Davidem jsem domluvený, že pokud si na mě bude chtít někdo něco dokazovat, pogratuluju mu a půjdu ze hřiště. Nic horšího se stát nemůže. Naštěstí tam nejsou mantinely, takže když upadnu, aspoň to bude do měkkého," podotýká Horváth.

Kila šla nahoru

Během zimní pauzy si za Olympii už zahrál, po půlhodině ale musel ze hřiště. „Zatahalo mi ve svalu. Musím holt přidat. Hokej, který provozuju třikrát týdně, mi na velký fotbal nestačí," uvědomuje si Horváth. Dře, aby nabral fyzičku, a zároveň shodil kila. S váhou bojoval během profesionální kariéry, po ní šla pochopitelně nahoru.

Skloubit časově práci v Sokolově a hraní za Březovou ale bude složité. Spousta termínů se kryje. „Neříkám, že budu hrát všechny zápasy. Bavili jsme se o třech, o čtyřech," uzavírá Horváth.

Reklama