Hlavní obsah

Cením si jen výhry, výkon byl špatný, káral Opavu kouč

Opava

Vstup do jarní části druhé ligy vyšel fotbalistům Opavy náramně. Ze tří utkání mají devět bodů, výmluvné skóre 8:0 a na aktuálně druhou Příbram osmibodový náskok. Přesto nebyl po vítězství 2:0 v dohrávce 17. kola proti Ústí nad Labem kouč Roman Skuhravý spokojený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Opavy Roman Skuhravý

Článek

„Raději budu vyhrávat pět čtyři, než po takovém výkonu. Tentokrát si cením opravdu jenom vítězství. Nebyli jsme to my. Trošku mě výkon mrzí, protože chceme nalákat na stadión diváky, ale takovou hrou se to asi nepodaří. Myslel jsem, že už jsme dál," byl po pátém druholigovém vítězství v řadě nečekaně kritický Skuhravý.

„Start do jara nám vyšel, ale my chceme být připraveni na první ligu a tohle jsou momenty, ve kterých se musíme zlepšit. Takové zápasy musíme zvládat našim fotbalem a ne, že se uchýlíme k nakopávání, které nám absolutně nevyhovuje," upozornil opavský kouč.

Jeho hráči prý domácí utkání nezvládli především v hlavě. „První zápas doma, fanoušci, vidina postupu. Těch faktorů, které to utkání poznamenalo, tam je více. Je to v hlavách, protože hráči jsou natrénovaní, minulý týden odehráli fantastické utkání (výhra 3:0 v Táborsku) a dneska i zkušení hráči jako Zavadil a Zdeněk Pospěch nebyli přesní. Tady vidíte, že psychika je mocná čarodějka," konstatoval Skuhravý.

A zkušený obránce Zdeněk Pospěch, jenž se už zřejmě definitivně vrátil k vrcholovému fotbalu, jeho slova potvrdil. „Musím souhlasit. Celému týmu to moc nešlo, možná to bylo tím prvním domácím zápasem a může se to stát. Důležité je, že jsme i přesto, že jsme nehráli žádný skvělý fotbal, ukázali sílu a dokázali jsme to urvat bojovností a zvítězit," naznačil.

Po dvou zápasech venku v Sokolově a na hřišti Táborska se poprvé opavským fanouškům představila zimní posila ze Znojma Jaroslav Svozil. „Už jsem si to tu vyzkoušel jako hostující hráč, nicméně musím říct, že hostům se tu hraje lépe. My jsme se nedostali tolik do hry, jak jsme si představovali a bylo to takové ubojované. Ale na to se historie neptá," pousmál se Svozil. „Nebylo to podle našich představ, ale urvali jsme tři body. Sice se štěstím, ale bez inkasované branky. A to je důležité," dodal stoper.

Reklama

Související témata: