Hlavní obsah

Ústečtí neskórovali sedm a půl hodiny, zahodili i dvě penalty. Už musíme vyhrávat, uvědomuje si manažer Pelc

Ústí nad Labem

Těžké chvíle zažívají v dosavadním průběhu jarní části druhé ligy fotbalisté FK Ústí nad Labem. Ve třech odehraných zápasech nevstřelili ani gól a v součtu se závěrem podzimu neskórovali už nevídaných sedm a půl hodiny, tedy pět zápasů v řadě. I proto zůstávají na předposledním místě tabulky. „Chybí nám důraz, musíme začít vyhrávat,“ uvědomuje si složitou situaci sportovní manažer klubu Stanislav Pelc v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Manažer fotbalistů Ústí nad Labem Stanislav Pelc.

Článek

Co soudíte o velmi negativní bilanci mužstva?

Je to špatně, to je jasné. V posledních dvou kolech jsme nedali góly ani z pokutových kopů. Říká se, že se penalta může jen špatně kopnout, což dokumentoval Daniel Richter minule v Opavě. Branku soupeře vyloženě přestřelil. To samé potkalo týden předtím Alexandra Jakubova ve Znojmě. Poslal míč do výšky. Zřejmě v obou případech to byla i psychická záležitost.

Vybavíte si obě penaltové situace?

V Opavě přišel pokutový kop za faul na Drameho a ve Znojmě za zákrok na Filipa Novotného. Určitě nám zápasy neprohráli rozhodčí, všechno bylo regulérní.

V čem vidíte kromě neproměněných penalt i další herní nedostatky?

Šance si vytváříme, ale nedokážeme balón dotlačit do sítě. Chybí nám hlad po gólech, důraz, schopnost dostat se do vápna a úspěšně zakončit. V Opavě Michal Zeman hlavičkou nastřelil tyč. Rozdíl byl v tom, že Opavští chodili do protiútoků a měli pět hráčů v našem pokutovém území, odkud se dávají góly. Když naši hráči centrují ze stran, máme před bránou jen jednoho útočníka, což je málo.

Na rozbor neúspěšného vstupu do jara není z ústeckého hlediska moc času. Už v pátek vás čeká důležitý zápas s Českými Budějovicemi. S čím do něj půjdete?

Víme, že Jihočeši prohráli v Hradci Králové a naposledy i doma s Olympií Praha. To nikdo nečekal. Pokud jde o nás, nemusím zdůrazňovat, že už nutně potřebujeme vyhrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.