Hlavní obsah

Sokolov - Pardubice 0:0Východočeši na jaře ještě nevyhráli, naděje Vítkovic žije

Praha
Aktualizováno

Dva nedělní zápasy uzavřely program 20. kola fotbalové Národní ligy. Sokolov se rozešel bez branek s Pardubicemi, což znamená, že Východočeši na jaře ještě nevyhráli a zůstávají na pátém místě tabulky. Vítkovice pak v přímé bitvě o záchranu urvaly cennou výhru 1:0 nad Varnsdorfem, díky níž se posunuly o bod nad sestupové propadliště.

Foto: fkpardubice.cz

Pardubický Pavel Černý (vpravo) během derby v Hradci Králové.

Článek

Ve Vítkovicích rozhodl ve 35. minutě umístěnou hlavičkou Žondra. Za hosty, kteří po třech odkladech hráli poprvé v jarní části sezóny, mohl v závěru odpovědět Kozma, ale hlavou z dobré pozice minul. Na straně domácích pak ještě zahodil velkou šanci na druhý gól Urbančok. Varnsdorf je v neúplné tabulce třináctý o bod před čtrnáctými Vítkovicemi.

Po úvodním nezáživném poločase se Sokolov ve druhém dějství zlepšil a sahal po vítězství, ale nejprve v koncovce dvakrát neuspěl Silný a na konci utkání netrefili pardubickou branku ani Dvořák s Přeučilem. Obě mužstva tak na jaře ve FNL zůstávají bez výhry, Pardubice jsou na pátém místě a Sokolovu patří desátá pozice.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Sokolov - FK Pardubice 0:0
Rozhodčí: Klíma - Ratajová, Kotalík. ŽK: Končal - Jeřábek, Kovář. Diváci: 630.
Sokolov: Belaň - Strada, Čihák, Mráz, Končal - Hlavatý (86. O. Ševčík), Jakub Dvořák II - Rychnovský (55. Kosak), Glaser, Přeučil - Silný (65. Vávra). Trenéři: Hejret a Horváth.
Pardubice: Knobloch - Prosek, Kopřiva, Šejvl, Čelůstka - Kovář (90.+1 Látal), Jeřábek, Řezníček, Mužík (73. Novák) - Černý, Petráň (88. Huf). Trenér: Novotný.
MFK Vítkovice - FK Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 35. Žondra. Rozhodčí: Ginzel - Vodrážka, Novák. ŽK: Mikula, Dramé, Twardzik, Mišinský, Žondra, Chmiel - Kozma. Diváci: 439.
Vítkovice: Chmiel - Prajza, Mikula, Dramé, Hýbl - Pašek, Motyčka, Twardzik (88. Tkáč), Kučera (68. Ožvolda) - Mišinský (78. Urbančok) - Žondra. Trenér: Grmela.
Varnsdorf: Porcal - Zbrožek, Zieris, Kouřil, Chlumecký - Rudnytskyy, Kozma, Bláha (62. Barac), Dordič (78. Kocourek) - Šup (58. Klobása), Durdevič. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: