Hlavní obsah

Po Ostravě by rád postoupil i s Příbramí. Nejsme pod tlakem jako v Baníku, říká Zápotočný

Příbram

Fotbalový stoper Tomáš Zápotočný má na dosah druhý postup do první ligy se dvěma různými kluby během dvou let. Loni se výraznou měrou podílel v druhé nejvyšší soutěži na postupovém umístění Baníku Ostrava. A věří, že se bude koncem května radovat s Příbramí z jejího návratu mezi elitu. „Jdeme správnou cestou,“ říká Zápotočný čtyři kola před závěrem druholigové sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Tomáš Zápotočný udílí pokyny svým spoluhráčům.

Článek

Příbram si po úterní vítězné dohrávce ve Varnsdorfu (5:2) drží slibný pětibodový náskok před třetím Hradcem Králové a šestibodový před čtvrtými Pardubicemi. Co to znamená z pohledu postupových nadějí?

Je to solidní výchozí pozice pro finiš. Předtím jsme prohráli na půdě posledního Ústí nad Labem, ale věřili jsme, že se na Varnsdorf náš tým dobře připraví a něco uděláme. To se povedlo, potvrdili jsme správnost jarní cesty. Teď už máme situaci ve své moci. Uvidíme, jak budeme pokračovat.

Ve Varnsdorfu vstřelil příbramský dvacetiletý útočník Jan Matoušek už svůj jedenáctý gól v soutěži. Jaká je jeho pozice v mužstvu?

Nemůžeme chtít, aby při svém mládí dával v každém zápase dvě branky. Vytváří se na něj velký tlak a starší hráči, mezi které ve svých osmatřiceti letech taky patřím, se mu snažíme pomoci. Matoušek má formu, ale z postu střelce to bude mít asi těžší. Začnou se o něj zajímat jiné kluby a přeji mu, aby to zvládl.

Ve druhé nejvyšší soutěži působíte jako hráč druhým rokem. Jak byste Národní ligu charakterizoval?

Je víc běhavá, agresivnější, náročnější než technicky vyspělá. Prostě fotbal je v ní hlavně o běhání.

Můžete srovnat svoji loňskou štaci v druholigovém Baníku Ostrava se současným angažmá v Příbrami?

S Baníkem jsme horko těžko postoupili. Teď s Příbramí máme nějaký bodový odstup od pronásledovatelů, což je větší komfort než v Ostravě. A taky v Příbrami nejsme pod takovým tlakem fanoušků jako je tomu v Baníku.

I když se plně soustředíte na příbramské cíle, stačíte sledovat i boj o záchranu v první lize?

Věřím, že se Baník Ostrava udrží. Jak už jsem několikrát při rozhovorech zmínil, jeho fanoušci jsou neskuteční.

Reklama

Související témata: