Hlavní obsah

Fotbalová bundesliga - chudáci sázkaři

Jaromír Bosák (eFotbal.cz)

Ten, kdo vsadil jedničku na jasnou tutovku bundesligového kola, tedy zápas vedoucích Brém s nováčkem z Chotěbuzi, splakal nad výdělkem. Přes velkou převahu favorita a dostatek šancí Kloseho a spol. skončil zápas překvapivou remízou 1:1. A to ještě za Werder vyrovnával Klasnič, který přišel na hřiště až v průběhu druhého poločasu. KOMENTÁŘ JAROMÍRA BOSÁKA

Článek

Na okamžik tak byl přibrzděn rozlet severoněmeckého mužstva, ale naštěstí pro svěřence Thomase Schaafa, i největší pronásledovatel, Bayern, si připsal po nedělním utkání v Gelsenkirchenu také jediný bod za remízu.

Duely Schalke s Bayernem jsou vždy velmi vyhecované. Zhusta se objevují v rukou rozhodčích červené karty, o nervózní situace a příliv emocí skutečně nebývá nouze. Tentokráte to dlouho, až do samotného konce prvního poločasu, vypadalo na vítězství  Schalke. Poměrně rychlé góly totiž dali Lövenkrands a Kobiašvili.

Pořádnou injekci nadějím mnichovských dal relativně šťastným gólem v nastavení prvního poločasu mladík Ottl. O vyrovnání a konečnou dělbu bodů se  postaral svým šestým gólem v sezóně střelec z povolání, Roy Makaay. Stejně jako v minulých sezónách je právě Makaay nejlepším zakončovatelem Bayernu, jakkoli se v loňské sezóně mluvilo o tom, že už to zkrátka není to, co to bývalo. Inu pivo teče a řeči se mluví.

Nejenom body zajímají německou fotbalovou veřejnost. Už zase to  totiž mají nahnuté někteří trenéři. Nejvíce ohrožení jsou pochopitelně kouči mužstev na dně tabulky. Tam v sobotu tvrdě dopadl Hannover. Jeho nynější kouč Hecking vystřídal po úvodních kolech ve funkci Petera Neururera, když byl tým také úplně poslední. Podařilo se mu sice na pár týdnů posunout mužstvo nahoru, ale šňůra posledních neúspěchů ho vrátila do výchozího bodu. Druhým mužem na odstřel je možná trochu překvapivě Bert van Marwijk v Dortmundu. Vzhledem k posledním sezónám na tom Borussia není tak zle. Osmé místo se ztrátou dvou bodů na pohárové příčky. A to se musí obejít letos už bez Rosického a Kollera.

Jenže členové správní rady by rádi viděli BVB mezi první čtyřkou. To, že Dortmund na podobné výsledky nemá kádr (byť v útoku nastupují Frei a Valdez), to je příliš nezajímá. Van Marwijkovi velmi škodí bilance na domácím hřišti. Na svém stadionu Borussia nedokáže vyhrávat, což potvrdila i tentokráte remízou s Bielefeldem, když proměněnou penaltou zachránil bod v nastaveném čase Frei. Právě před utkáním s Arménií se začalo v tisku spekulovat, že by měl být dortmundskými osloven současný trenér Bielefeldu a bývalý reprezentant, Thomas von Heesen. Necháme se překvapit.

Reklama

Související témata: