Hlavní obsah

Jarolím chce zvládnout začátek německé bundesligy

HAMBURK

Jen nerad by se český záložník David Jarolím dočkal reprízy uplynulé fotbalové sezóny. Jeho Hamburk dlouho v německé nejvyšší soutěži balancoval na samé hraně sestupu a zachránil ho až vydařený závěr jarní části. Před víkendovým startem bundesligy si tak dávají v přístavním městě jasné cíle: nejprve chtějí zvládnout začátek soutěže a pak se porvat o evropské poháry.

Článek

Reprezentační středopolař, který patří k nejzkušenějším Čechům v bundeslize, načíná v Hamburku už svoji pátou sezónu. Na tu předchozí chce ale co nejdříve zapomenout. "Měli jsme tragický podzim. Sešla se spousta okolností, že to ani asi nemohlo dopadnout jinak. Odešlo několik hráčů, pak na poslední chvíli přišli čtyři pět nových. Nechytili jsme začátek a tomu se teď chceme za každou cenu vyhnout," řekl ve čtvrtečním telefonickém rozhovoru Jarolím.

K nadcházejícímu ročníku hledí s optimismem. "Kádr zůstal pohromadě, navíc přišly dvě nové posily. Věřím, že navážeme na povedený konec minulé sezóny a odstartujeme dobře," přál si syn slávistického trenéra. Jeho týmu začaly soutěžní zápasy dříve než většině ostatních soupeřů, protože Hamburk nakonec z nepodařené sezóny vyválčil sedmé místo a tím i právo startu v Poháru Intertoto.

V něm s přehledem vyřadil moldavský Kišiněv a postoupil do 2. předkola Poháru UEFA. "Byla naše povinnost jít dál. Máme teď menší výhodu, že jsme z Intertota rozehraní, navíc za sebou máme první kolo Německého poháru," pochvaloval si Jarolím. "Všichni se na start ligy těšíme. Cítíme se dobře, nemáme zraněné," pokračoval osmadvacetiletý záložník.

Chceme hrát o poháry

I proto si Hamburk letos troufá vysoko. "Načínám tu pátou sezónu a ty ambice máme každý rok prakticky stejné. Chceme hrát o poháry a já věřím, že pokud začneme dobře, tak se nám to povede," prohlásil Jarolím.

Za hlavního kandidáta na titul považuje mnichovský Bayern, který po loňském propadáku mohutně posiloval. "Bayern skončil čtvrtý, a to je pro něj tragédie. Do posil investoval ohromnou sumu 70 miliónů eur. Přišli mistr a vicemistr světa Luca Toni a Franck Ribéry, kteří budou pro fanoušky velkým lákadlem. Pro mě je Bayern jednoznačným favoritem, a pokud se nestane něco neočekávaného, měl by jasně vyhrát," konstatoval Jarolím, přestože bavorský velkoklub v pondělí málem senzačně vypadl s třetiligovým Burghausenem z domácího poháru.

Hannover už konečně musíme přehrát

"Nahoře budou opět Stuttgart, Brémy a já bych byl rád, kdybychom do hry o přední místa promlouvali i my. Důležitý bude ten start," zdůraznil Jarolím, jehož tým v úvodu čeká náročný duel na hřišti Štajnerova Hannoveru. "Je to místní derby. Hamburk v Hannoveru snad dvacet let nevyhrál, což je neuvěřitelně dlouho. Doufám, že tu dlouhou sérii konečně zlomíme," řekl český středopolař.

Do nového ročníku bundesligy vstupuje natěšený, dokázal si prý výborně odpočinout. "Dovolená byla super a hlavně dlouhá. Loni po mistrovství světa jsem měl na odpočinek jen minimum času, takže letos už to bylo potřeba. Na odpočinek jsem se hodně těšil," vyprávěl Jarolím.

I přes odchod bratra Lukáše do italské Sieny došlo na plány a společně vyrazili na dovolenou. "Lukáš měl dost času, v Itálii začínají až později. S rodinou jsme byli na Krétě, pak jsem ještě vyrazil do Chorvatska," přiblížil Jarolím. "Načerpal jsem síly, do přípravy jsem měl velkou chuť a na start bundesligy už se těším. Teď ještě zvládnout ten start," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.