Hlavní obsah

Schalke vyřadilo z kádru hráče, kteří se před LM opili

Fotbalisté bundesligového Schalke Ivan Rakitič a Mladen Krstajič byli vyřazeni z kádru, třebaže oba patří k oporám a jejich klub v úterý večer čeká klíčový duel Ligy mistrů proti Trondheimu. Oba hráči se totiž podle dnešního vydání deníku Bild měli o víkendu až do rána opíjet na diskotéce.

Článek

Bild přinesl fotografii obou hráčů, kteří popíjejí v podniku Disco-Intakt v nedalekém Duisburgu po sobotním zápase s Frankfurtem. Třiatřicetiletému Srbovi Krstajičovi a o plných čtrnáct let mladšímu Chorvatu Rakitičovi dělal společnost ještě šestadvacetiletý německý záložník Jermaine Jones, kterého ale zápas proti Trondheimu kvůli trestu za žluté karty nemusel zajímat.

Trojice byla na diskotéce viděna ještě v půl páté ráno. Rozzuřený trenér Mirko Slomka je proto ihned vyřadil z kádru, přestože jeho tým musí v úterý proti Trondheimu vyhrát, aby si zajistil postup do další fáze Ligy mistrů. Oba hráči přitom patří do základní sestavy, Krstajič je stabilním stoperem, Rakitič má pevné místo v záloze. Navíc jsou i reprezentanty svých zemí.

"To je jenom první krok. Co s nimi dál, o tom se rozhodneme až po zápase s Trondheimem," řekl v úterý Slomka a přidal i další kritiku na adresu trojice výtečníků. "Jejich chování je naprosto neakceptovatelné. Moc dobře vědí, jaká máme pravidla v týdnu před zápasem, přesto je porušili. A ne málo. Je jedno, že to jsou naši klíčoví hráči, pravidla platí pro všechny," soptil Slomka.

Podle něj čeká nejmenší trest na Jonese, který měl před zápasem s Trondheimem volnější režim, zbylé dva hříšníky ale zřejmě čeká hodně tvrdý postih. Do zápasu s Trondheimem půjde Schalke s notně oslabenou sestavou, z níž už včera vypadl i zraněný levý obránce Christian Pander.

Reklama

Související témata: