Hlavní obsah

Bayern remizoval ve Stuttgartu a vede, Štajner skóroval

Český útočník Hannoveru Jiří Štajner pomohl gólem k remíze 1:1 v sobotním utkání 17. kola německé fotbalové bundesligy proti Bielefeldu. Mnichovský Bayern remizoval 2:2 ve Stuttgartu, jemuž bod zařídil v poslední minutě svým druhým gólem v zápase Khedira. Bavorský velkoklub se tak dostal v tabulce o bod před Hoffenheim, který má nedělní utkání proti Schalke k dobru.

Článek

Mnichov dohrával v desíti po vyloučení Odda, akci u prvního gólu Stuttgartu zahájil roh Jana Šimáka.

Nevyhrál ani Leverkusen, který vedl v Chotěbuzi po trefě kapitána Simona Rolfese. V nastavení vyrovnal Shao a domácí klesli v tabulce na páté místo.

Hertha Berlín s Jaroslavem Drobným v brance rozstřílela 4:0 Karlsruhe a poskočila na třetí místo před Hamburk, který díky gólu Chorvata Petriče porazil 1:0 Frankfurt.

Brémy, kterým se podzimní část nevyvedla, před více jak 40 000 tisíci diváky porazily 2:1 Wolfsburg. Hosté vedli po trefě Gentnera ze 3. minuty, ještě do přestávky vyrovnal Mertesacker a mrazivé utkání rozhodl vlastní gól Josuého z 63. minuty. Opět jen na střídačce strávil celý zápas český obránce ve službách Wolfsburgu Jan Šimůnek.

Předposlední Bochum prohrála s Kolínem nad Rýnem 1:2, tři minuty před koncem se prosadil Ishiaku.

Plán, jak se vyhnout sestupu, budou přes zimu vymýšlet v Hannoveru, který nedokázal porazit čtrnáctý Bielefeld a po remíze 1:1 má před sestupovými místy jen šestibodový náskok. Druhý zápas v řadě se v dresu domácích trefil český útočník Jiří Štajner.

Už v pátek porazil Dortmund Mönchengladbach, podzimní program bundesligy zakončí nedělní duel Hoffenheimu proti Schalke. Pokud domácí nováček soutěže neprohraje, senzačně přezimuje na prvním místě.

Německo, 17. kolo:
Bochum - Kolín nad Rýnem 1:2 (58. Dabrowski - 44. McKenna, 87. Ishiaku), Brémy - Wolfsburg 2:1 (27. Mertesacker, 63. vlastní Josué - 3. Gentner), Hamburk - Frankfurt 1:0 (59. Petrič), Hannover - Bielefeld 1:1 (32. Štajner - 59. Wichniarek), Hertha Berlín - Karlsruhe 4:0 (8. Nicu, 74. Domovčijski, 86. Lustenberger, 88. Rafael), Leverkusen - Chotěbuz 1:1 (77. Rolfes - 90.+1 Shao), Stuttgart - Bayern Mnichov 2:2 (45.+1 a 90.+1 Khedira - 48. Borowski, 66. Toni).

Reklama

Související témata: