Hlavní obsah

Hvězda Bohemians 1905 Morávek si v přípravě zahrála za Schalke

GELSENKIRCHEN

Fotbalista Bohemians 1905 Jan Morávek si při své týdenní stáži v Schalke 04 oblékl dres předního německého celku i v utkání. Ve čtvrtek odehrál 68 minut při přípravném zápase s druholigovým nizozemským týmem TOP Oss. Do statistik se sice nezapsal, ovšem aktivním výkonem pomohl k vítězství 6:1.

Článek

Trenér Schalke Fred Rutten chtěl dát Morávkovi co největší prostor, a tak ho nechal hrát od začátku na postu ofenzivního záložníka za trojicí útočníků. Německý favorit již v poločase vedl o pět branek, když se dvakrát trefili Asamoah a Altintop. Mezi autory gólů se podle oficiálních stránek Schalke mohl zapsat i Morávek, avšak v závěru první půle při dorážce Asamoahova pokusu přestřelil.

Původně bylo v plánu, že Rutten stáhne Morávka ze hry již o poločase, nakonec však talentovaný záložník spolu s obráncem Zambranem jako jediní vyběhli i do druhé půle. Český fotbalista nakonec vydržel na trávníku až do 68. minuty.

Devatenáctiletý Morávek je v Schalke od pátku na týdenní stáži, po které se vrátí zpět do kádru Bohemians 1905, aby jim na jaře pomohl k postupu do první ligy. Případný přestup podle hráče i zástupců českého celku připadá v úvahu až v létě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články