Hlavní obsah

Kanonýr Džeko pomohl k setrvání Wolfsbugu na čele bundesligy

Bosenský útočník Edin Džeko pomohl gólem k výhře Wolfsburgu 2:1 v Mönchengladbachu. Vlci tak nadále vedou bundesligu, druhý Hamburk ztrácí tři body a má nedělní utkání ve Stuttgartu k dobru. Bayern Mnichov se otřepal z debaklu v Barceloně a v sobotním 27. kole rozstřílel Frankfurt 4:0. Bavorský velkoklub tak vystřídal na třetí příčce berlínskou Herthu, která prohrála 0:2 v Hannoveru.

Článek

Neuspěl ani podzimní král Hoffenheim, který po hattricku slovenského fotbalisty Stanislava Šestáka prohrál s Bochumí 0:3. Bundesligový nováček navíc dohrával po vyloučeních Carlose Eduarda (59.) a Daniela Haase (62.) o devíti.

Wolfsburg poslal do vedení v zachraňujícím se Mönchengladbachu ve výborné formě hrající Džeko, který ve 20. minutě zužitkoval hlavou dlouhý centr Misimoviče a vstřelil svůj 11: gól v posledních devíti utkáních.

Domácí ovšem vyrovnali v 79. minutě. Také hlavou skóroval Dante, jehož našel pasem z levého křídla Marin. Borussia s českým kapitánem Tomášem Galáskem se ale radovala pouhých šest minut. Pak pronikl po pravé straně Grafite a Riether rozhodl o důležité výhře Wolfsburgu, v jehož obraně spolehlivě hrál Jan Šimůnek.

Bayern o své výhře rozhodl už v první půli, kterou vyhrál jednoznačně 3:0. Skóre otevřel už ve 3. minutě Francouz Ribéry, zvýšil italský kanonýr Toni a na 3:0 upravil Lucio. Po přestávce dal čtvrtou ránu soupeři Schweinsteiger. Frankfurtu chyběl zraněný český útočník Martin Fenin.

Drobný prohře Herthy nezabránil

Hertha překvapivě prohrála 0:2 v Hannoveru a navíc bude v příštím kole postrádat svojí hvězdu Voronina, který byl minutu před koncem vyloučen. Třetí porážce v řadě nezabránil ani český brankář Jaroslav Drobný, v dresu domácích odehrál 82 minut Jiří Štajner.

V záchranářském duelu se radovala Chotěbuz, která porazila Bielefeld 2:1. Schalke zdolalo 2:0 Karlsruhe, prosadili se Kurányi a Farfán. Kolín nad Rýnem vedl v Dortmundu po trefě Vučičeviče, domácí otočili skóre góly Subotiče, Hajnala a vlastním Geromela. Dortmund společně s Wolfsburgem jsou jedinými doma neporaženými celky.

V neděli se kolo dohrává zápasy Leverkuksen - Brémy a Stuttgart - Hamburk.

Německá liga, 27. kolo:
Bayern Mnichov - Frankfurt 4:0 (3. Ribéry, 17. Toni, 36. Lúcio, 48. Schweinsteiger), Chotěbuz - Bielefeld 2:1 (43. Rangelov, 59. Angelov - 48. Munteanu), Dortmund - Kolín nad Rýnem 3:1 (29. Subotič, 49. Hajnal, 81. vlastní Geromel - 10. Vučičevič), Hannover - Hertha Berlín 2:0 (29. Hanke, 62. Bruggink), Hoffenheim - Bochum 0:3 (42., 55. a 69. Šesták), Mönchengladbach - Wolfsburg 1:2 (79. Dante - 21. Džeko, 85. Riether), Schalke - Karlsruhe 2:0 (24. Kuranyi, 80. Farfán).

Reklama

Související témata: