Hlavní obsah

Stylové loučení německého kanonýra - dva góly a rekord

Nejlepším možným způsobem zakončil fotbalový útočník Timo Werner čtyřleté angažmá v Lipsku. V závěrečném 34. kole německé ligy rozhodl dvěma góly o výhře 2:1 v Augsburgu a před odchodem do Chelsea se s 95 zásahy osamostatnil v čele tabulky nejlepších střelců v klubové historii. Lipsko i díky jeho 28 bundesligovým trefám zakončilo ročník na třetím místě.

Foto: Pool, Reuters

Útočník Timo Werner zakončil své působení v Lipsku dvěma góly

Článek

Werner se před sobotním utkáním dělil s 93 brankami o první místo s Danielem Frahnem. Ten na rozdíl od Wernera však za Lipsko hrál pouze v nižších soutěžích. "Především mám velkou radost, že jsme sezonu završili výhrou a kvalifikovali jsme se do Ligy mistrů. Sezona dopadla dobře. Jsem hrdý, že jsem nejlepším střelcem v dějinách Lipska," řekl spoluhráč českého reprezentanta Patrika Schicka.

Do saského klubu přišel čtyřiadvacetiletý Werner v roce 2016 z rodného Stuttgartu. "V Lipsku jsem prožil skvělé časy, celé ty roky jsem se taky cítil bezvadně. I to byl důvod, proč jsem dosáhl takových výkonů. Tím dalším byl tým, který stál vždycky za mnou," uvedl německý reprezentant.

Lepší mezi kanonýry byl v bundesligové sezoně pouze Robert Lewandowski z mistrovského Bayernu Mnichov, který dal 34 gólů. Wernerovi se však díky 17 venkovním trefám podařilo vyrovnat rekord Juppa Heynckese z ročníku 1973/74.

Foto: Pool, Reuters

Timo Werner (úplně vpravo) se rozloučil stylově

Líp se rozloučit nemohl, říká Wernerův spoluhráč

Podle spoluhráče Emila Forsberga se Werner nemohl rozloučit líp. "Je fakt super, že Timo v posledním utkání dvakrát skóroval. Je to dobrý konec jeho úspěšné éry tady," konstatoval osmadvacetiletý Švéd. "Timo po sobě zanechá velkou mezeru. Přeju mu vše nejlepší v Londýně, nechť tam pokračuje v úspěších," řekl kouč Julian Nagelsmann.

Wernerův odchod do Chelsea se potvrdil minulý týden, cenu kluby nezveřejnily. Wernerova výstupní klauzule činila 60 milionů eur (téměř 1,6 miliardy korun), což z něj dělá nejdražšího německého fotbalistu. K "Blues" se připojí v červenci a Lipsku už tak v srpnu nepomůže při restartu Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: