Hlavní obsah

Skandální video! Hvězda Bayernu si zavařila, klub mlčí

Mnichov/Praha

Manuel Neuer v centru pozornosti! Tentokrát ovšem nikoli kvůli svým fotbalovým kvalitám. Brankář německé reprezentace a Bayernu Mnichov, si na dovolené v Dubrovníku nepěkně nadrobil. Na sociálních sítích koluje video, na němž hvězda bavorského velkoklubu z plných plic vyzpěvuje song chorvatské pravicově extremistické skupiny Thompson, jejíž texty oslavují fašistický režim, který vládl Chorvatsku za druhé světové války.

Foto: Pool, Reuters

Hvězda Bayernu Mnichov a německé fotbalové reprezentace Manuel Neuer.

Článek
Fotogalerie

Hvězda Bayernu vyrazila na krátkou dovolenou k moři po oslavách titulu v bundeslize a Německém poháru a před pokračováním v Champions League. Podle serveru německého listu Bild se Neuer s trenérem brankářů Tonim Tapalovičem o víkendu pustili s ostatními hosty na párty v baru do zpěvu, jak dokládá video.

Píseň Lijepa li si (Jsi krásná) však pochází z repertoáru radikální kapely Thompson, jež je považována za příznivce ultranacionalistů. Na jejích koncertech je například běžným prvkem nacistický pozdrav zdviženou paží. Řada evropských zemí, mimo jiné Nizozemsko nebo Švýcarsko, už v Chorvatsku oblíbené skupině zakázala vstup do země, před lety proti jejímu turné po USA protestovali američtí Židé.

V Německu je otázka podpory fašismu po událostech spojených s druhou světovou válkou obzvlášť citlivé téma. Zda Neuer skutečně věděl, co v místním jazyce přesně zpívá, není známo. Management Bayernu se podle německých médií nehodlá k incidentu vyjadřovat...

Reklama

Související témata: