Hlavní obsah

Fotbalový útočník Fenin zřejmě v zimě opustí Frankfurt

FRANKFURT NAD MOHANEM

Fotbalový útočník Martin Fenin je podle všeho na odchodu z Frankfurtu, kde většinu času jen vysedává na lavičce. Trenér Eintrachtu Michael Skibbe naznačil, že třiadvacetiletý český reprezentant dostane v zimní přestávce svolení k odchodu.

Článek

"Máme jednoho etablovaného útočníka navíc. Dovedu si představit, že klub v tomto případě bude ochotný jednat," citovala dnes agentura SID kouče Skibbeho.

Fenin, jenž přišel do Frankfurtu před třemi lety z Teplic za čtyři miliony eur, v této sezoně ještě neodehrál za Eintracht jediný kompletní zápas.

Čtrnáctinásobný reprezentant se dostal jako střídající hráč na trávník jen v sedmi bundesligových duelech, navíc většinou až na poslední minuty. Nejvíce si zahrál v listopadu proti Bayernu Mnichov, kdy přišel na hřiště v 62. minutě.

Fenin si přeje hostování

Hesenskému rozhlasu Fenin potvrdil, že by se změně dresu nebránil. "Už nejsem žádný dorostenecký útočník, který musí čekat na šanci. Je mi 23 let a musím hrát," citoval ho dnes server stanice.

Zopakoval ale, že pro něj přichází v úvahu jen hostování, ne přestup. "Ve Frankfurtu se cítím dobře. V létě bych chtěl zpátky," dodal důrazný český útočník, který má v Eintrachtu smlouvu až do června 2012.

O Feninovy služby se údajně zajímá několik bundesligových klubů. Jako nejžhavější kandidát se podle SID jeví Norimberk, jenž přišel minimálně do března kvůli zranění o švýcarského reprezentanta Alberta Bunjakua. K žádným jednáním na trase Frankfurt - Norimberk však prý zatím nedošlo. Sám Fenin podle dnešního vydání Frankfurter Neue Presse zájem bavorského klubu nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Reklama