Hlavní obsah

Jendrišek se ve Freiburgu pokusí nahradit kanonýra Cissého

FREIBURG

Slovenský fotbalista Erik Jendrišek přestoupil ze Schalke do jiného celku německé bundesligy Freiburgu. Délka kontraktu ani výše odstupného nebyly zveřejněny, podle magazínu Kicker zaplatil Freiburg za účastníka mistrovství světa v JAR 900 tisíc eur (asi 22 miliónů korun).

Článek

Čtyřiadvacetiletý útočník či krajní záložník přišel do Schalke v létě z Kaiserslauternu jako volný hráč. Následně však do týmu z Gelsenkirchenu zamířili i ofenzivní hvězdy Raúl a Klaas-Jan Huntelaar a Jendrišek se v jejich konkurenci neprosadil. Trenér Felix Magath s ním přestal počítat a třiadvacetinásobný slovenský reprezentant již měl namířeno do Panathinaikosu Atény.

Nakonec se však domluvil na přestupu do Freiburgu, který potřeboval útočnou posilu poté, co se při úterním tréninku zranil nejlepší střelec německé ligy Papiss Demba Cissé. Senegalský hráč bude s poraněným svalem chybět několik týdnů. Na marodce je i další útočník Tommy Bechmann.

Vedení Freiburgu doufá, že Jendrišek mezeru po Cissém zacelí. "Je to rychlý a nebezpečný útočník. A mám dojem, že také po povahové stránce do našeho týmu skvěle zapadne," řekl trenér Robin Dutt.

Jendrišek působí v Německu od roku 2006, kdy šel z Ružomberoku na hostování do Hannoveru. V první lize však nastoupil jen ke 12 duelům bez vstřelené branky. Výraznější stopu zanechal ve druhé lize, kde za Kaiserslautern odehrál 90 zápasů, nastřílel 34 gólů a připsal si 14 asistencí.

Reklama

Související témata: