Hlavní obsah

Soupeř Liberce Hoffenheim hlásí další případy covidu-19

Zhruba dva týdny před odvetou s Libercem v Evropské lize se v kádru fotbalistů Hoffenheimu objevily nové případy nákazy koronavirem. Už o víkendu byl pozitivně testován dánský křídelní útočník Jacob Bruun Larsen, nyní neprošli vyšetřením na covid-19 na reprezentačních srazech jeho krajan Robert Skov a Izraelec Moanes Dabbur. Všichni jsou v karanténě, stejně jako jeden z členů realizačního týmu německého klubu.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Fotbalisté Hoffenheimu počítají další případy covidu-19 (ilustrační foto)

Článek

Už v polovině října se vrátili z reprezentačních akcí nakažení Chorvat Andrej Kramarič a Ghaňan Kasim Adams, vedle nich musel do karantény i český obránce Pavel Kadeřábek, v jehož případě šlo o izolaci kvůli nákaze v rodině. Toto trio už se zapojilo do přípravy, ale dohromady přišlo o sedm soutěžních zápasů včetně duelu s Libercem v minulém týdnu (5:0). Žádný z nich ani nebude v aktuálním okně reprezentovat.

Skov i Dabbur, který dal Severočechům dva góly, odevzdali na rozdíl od Larsena před víkendovým bundesligovým utkáním ve Wolfsburgu (1:2) vzorky s negativními výsledky. Vedle nich uvolnil Hoffenheim v reprezentační přestávce pro potřeby národních týmů dalších osm hráčů.

Koronavirem je v současnosti výrazně zasažen i liberecký kádr, který v Hoffenheimu ve čtvrtek nemohl využít celkem 15 hráčů. Při pětigólovém debaklu mohl trenér Pavel Hoftych využít jen pět členů obvyklé základní sestavy.

Reklama