Hlavní obsah

Mistrovský Dortmund prohrál v souboji o Superpohár se Schalke

GELSENKIRCHEN

Fotbalisté Schalke 04 porazili v souboji o německý Superpohár ligového mistra z Dortmundu na penalty 4:3 poté, co zápas po devadesáti minutách skončil 0:0. Gelsenkirchenský klub se střídajícím Janem Morávkem doma dokázal napravit loňskou porážku 0:2 s Bayernem a Superpohár získal poprvé v historii.

Foto: Juergen Schwarz, ČTK/AP

Fotbalisté Schalke 04 porazili v souboji o německý Superpohár ligového mistra z Dortmundu na penalty 4:3

Článek

Před rekordní návštěvou německého Superpoháru, která ve vyprodané Veltins-Aréně vyšplhala na 61 673 diváků, se poprvé v historii této soutěže zrodila bezbranková remíza. Při penaltách uspěli všichni hráči domácího klubu, zato dva střelci Borussie selhali.

Většina utkání se přitom nesla ve znamení velké převahy Dortmundu, jehož mladý tým i po letní přestávce předváděl svůj rychlý kombinační fotbal, který mu zajistil překvapivé prvenství v uplynulém ročníku bundesligy. Schalke, které v poslední sezóně naopak triumfem v poháru a výkony v Lize mistrů zachraňovalo nepovedené představení v lize, se vůbec nedostávalo k soupeřově brance.

Velká pozornost se soustředila na staronového brankáře Schalke Ralfa Fährmanna, který mezi tyčemi nahradil dlouholetou oporu a novou posilu Bayernu Manuela Neuera. Dvaadvacetiletý gólman nezklamal, krátce před poločasem vychytal v jasné šanci Lewandowského a v 60. minutě i Götzeho. V rozstřelu pak lapil střely Leitnera a Perišiče.

Na hřiště se dostal také český záložník Morávek. Hráč, který se do kádru Schalke vrátil po vydařeném hostování v Kaiserslauternu, nahradil v 68. minutě nizozemského kanonýra Huntelaara. O pět minut později se právě on postaral o první střelu svého týmu na branku v celém utkání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články