Hlavní obsah

Stuttgart - Leverkusen 1:3Radost vystřídal strach! Schick se trefil počtvrté v řadě, pak se zranil

Berlín
Aktualizováno

Český fotbalista Leverkusenu Patrik Schick vstřelil v 5. kole německé bundesligy vítěznou branku do sítě Stuttgartu, pomohl svému týmu k výhře 3:1, utkání ale nedohrál kvůli zranění. Svěřenci trenéra Gerarda Seoaneho přečkali na hřišti soupeře i dlouhé oslabení, kdy museli hrát od 32. minuty bez vyloučeného Roberta Andricha. Bayer se tak po třetí výhře z posledních čtyř zápasů drží u předních příček.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Patrik Schick oslavuje svou branku v zápase se Stuttgartem

Článek
Fotogalerie

Možnost vrátit se do čela tabulky nevyužil Wolfsburg, který doma remizoval 1:1 s Frankfurtem a zaznamenal první bodovou ztrátu v sezoně. Ačkoliv má stejně jako vedoucí Bayern 13 bodů, oproti bavorskému celku disponuje na druhé příčce horším skóre. Bod zachránil "Vlkům" dvacet minut před koncem třetí brankou v ligové sezoně Weghorst, který odpověděl na předchozí trefu Lammerse. V tabulce patnáctý Frankurt remizoval v lize počtvrté za sebou.

Třetí je s 12 body Dortmund, jenž porazil soupeře pražské Slavie z Evropské konferenční ligy Union Berlín 4:2. Na třetí ligové výhře vestfálského celku po sobě se podílel dvěma góly Erling Haaland.

Leverkusen měl do svého utkání výborný vstup. Už ve druhé minutě udržel Schick výborně míč v pokutovém území a po následném centru Bakkera se prosadil Andrich. V 19. minutě navíc přišla další chvíle českého reprezentanta, který si dobře naběhl na přihrávku Wirtze a vstřelil svůj čtvrtý ligový gól z pěti zápasů.

Dobrý výkon Leverkusenu přibrzdil po půl hodině autor první branku Andrich, který dostal po zákroku na Coulibalyho a přezkoumání videem červenou kartu. Domácí početní výhodu využili ještě do přestávky, kdy se trefil Orel Mangala.

Krátce po přestávce pak Schick utrpěl zranění a musel v 51. minutě vystřídat. "Nemyslím, že by šlo o vážné zranění. Je potřeba to ale vyšetřit. Podobné je to i s Charlym Aránguizem," uvedl po zápase na tiskové konferenci trenér Seoane. Hosté nakonec i bez Schicka tlaku soupeře odolali a dvacet minut před koncem pečetil vítězství Wirtz.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Stuttgart - Leverkusen 1:3 (38. Mangala - 2. Andrich, 19. Schick, 70. Wirtz),
Dortmund - Union Berlín 4:2 (24., 83. Haaland, 10. Guerreiro, 52. vlastní Friedrich - 57. Kruse z pen., 81. Voglsammer).
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:1 (70. Weghorst - 38. Lammers).

Reklama

Související témata: