Hlavní obsah

Nepoučitelný Götze! Zase si vzal "špatnou" značku oblečení

Kolín nad Rýnem

Talentovaný německý fotbalista Mario Götze má znovu malér: podruhé se během čtvrt roku postaral o kontroverzi svým výběrem oblečení. Stejně jako při červencovém představení v Bayernu Mnichov i během aktuální reprezentační akce propagoval svého osobního sponzora Nike. Bavorský velkoklub i národní tým má nicméně dlouhá desetiletí smlouvu s konkurenčním Adidasem.

Foto: Facebook

Trapas! Posila Bayernu Mario Götze naštval sponzora klubu tím, že si na sebe oblékl triko s logem konkurenční firmy.

Článek
Fotogalerie

Jednadvacetiletého Götzeho ve čtvrtek zachytili fotografové, jak vystupuje z týmového autobusu ve štulpnách s viditelným logem Nike (viz foto v galerii). Naštval tím manažera německé reprezentace Olivera Bierhoffa, jenž si mladou hvězdu pozval na kobereček. "Hráči mají volnost pouze při výběru obuvi. Něco takového se nesmí stávat," řekl Bierhoff Bildu.

Götze se bránil tím, že si ani neuvědomil, že má na sobě výrobek konkurenční firmy. "Jsou to stahovací stulpny, které nosím už delší dobu od svého zranění. Nechtěl jsem nikoho provokovat ani dělat reklamu," hájil se záložník. "Něco takového už se mi nikdy nestane," slíbil.

Dvaadvacetinásobný německý reprezentant způsobil začátkem července aféru při své první tiskové konferenci v Bayernu, kam přestoupil z Dortmundu za 37 miliónů eur. Při představení tisku měl na sobě triko s obří "fajfkou" Nike, za což dostal od vedení nového klubu pokutu 20 000 eur.

Fotbalisté Německa si mohou v pátečním utkání proti Irsku zajistit postup na mistrovství světa do Brazílie. Kvalifikaci zakončí v úterý ve Švédsku.

Reklama

Související témata: