Hlavní obsah

Další lvíče míří do bundesligy. Objev Kliment přestupuje do Stuttgartu

Aktualizováno

Původně neměl na domácím mistrovství Evropy jednadvacítek ani hrát, na poslední chvíli si vybojoval nominaci, ale povedený turnaj vynesl mladému útočníkovi Janu Klimentovi angažmá v bundeslize! Jednadvacetiletý hráč přestupuje z Vysočiny Jihlava do Stuttgartu, kde se sejde s krajanem Adamem Hlouškem. Německý klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Český útočník Jan Kliment si vykopal angažmá v bundeslize.

Článek

Kliment je po Pavlu Kadeřábkovi, kterého už před ME 21 ulovil Hoffenheim, druhým mládežnickým reprezentantem mířícím do prestižní západoevropské soutěže. Jednadvacetiletý útočník podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu.

Stuttgart, který se na poslední chvíli udržel mezi německou elitou, za Klimenta podle neoficiálních zpráv serveru transfermarkt.de zaplatí 300 tisíc eur, zhruba osm miliónů korun.

"Rozhodovali jsme se mezi třemi zahraničními kluby. Ale Stuttgart byl nejrychlejší, na sobotní jednání dorazil i trenér, aby představil svou vizi. To rozhodlo. Navíc splnili i finanční podmínky Jihlavy," řekl pro ČTK hráčův manažer David Nehoda. "Je to pro Honzu ideální angažmá. Bundesliga se vším všudy. Vynikající tréninkové centrum mu dá možnost dalšího rozvoje," dodal Nehoda.

Jan Kliment na sebe upozornil na domácím ME jednadvacítek ve druhém utkání základní skupiny proti Srbsku, v kterém vstřelil hattrick. V české nejvyšší soutěži odehrál 30 utkání s bilancí tří gólů.

Reklama

Související témata: