Hlavní obsah

Dortmund - Hannover 1:0Fotbalisté Dortmundu těsně porazili poslední Hannover

Fotbalisté Dortmundu porazili v 21. kole německé ligy poslední Hannover 1:0 a ztrácejí pět bodů na vedoucí Bayern Mnichov, jenž má zápas k dobru. Jediný gól zápasu dal záložník Henrich Mchitarjan. Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě prohrála ve Stuttgartu 0:2 a na třetím místě ji nahradil Leverkusen, který otočil zápas v Darmstadtu a zvítězil 2:1.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu v utkání proti Hamburku.

Článek

Dortmund nastoupil do zápasu s Hannoverem bez svého nejlepšího střelce Aubameyanga a možná i kvůli jeho absenci se prosadil až v 57. minutě. Mchitarjan převzal míč na středové čáře, proběhl s ním až k pokutovému území hostů a přesně zakončil. Arménský reprezentant se v této sezoně přímo podílel na 17 gólech: osm vstřelil a na devět přihrál. Borussia doma v tomto bundesligovém ročníku dosud neprohrála.

Stuttgart proti Hertě potvrdil současnou formu, už popáté v řadě zvítězil a bodoval v posledních sedmi zápasech. Na výhře 2:0 se brankami podíleli Dié a Kostič. Hertha nenavázala na předchozích šest zápasů, ve kterých dosáhla alespoň na bod, pomoci jí k němu nemohl zraněný nejlepší střelec týmu Kalou. Útočník vítězného celku Jan Kliment do zápasu nezasáhl.

Leverkusen se musel v Darmstadtu obejít bez zraněného útočníka Hernándeze a na hřišti nováčka navíc od 28. minuty ztrácel. Rosenthalovu střelu gólman Leno vyrazil pouze nad sebe, důrazný útočník Wagner míč dorazil do branky Bayeru a oslavil sedmou trefu v sezoně.

V 62. minutě ale hostům k vyrovnání pomohl stoper Darmstadtu Sulu, který za záda vlastního gólmana odhlavičkoval Calhanoglův přímý kop. Obrat dokonal o čtvrt hodiny později po protiútoku Brandt a Leverkusen pošesté v řadě bodoval.

Důležitý souboj o záchranu mezi Brémami a Hoffenheimem skončil nerozhodně 1:1. Za domácí odehrál celý zápas obránce Theodor Gebre Selassie, na druhé straně sledoval duel pouze z lavičky Pavel Kadeřábek, jenž se do sestavy nového kouče Juliana Nagelsmanna nevešel.

Wolfsburg ukončil sérii sedmi zápasů bez výhry, když Ingolstadt díky dvěma brankám v prvním dějství porazil 2:0.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Brémy - Hoffenheim 1:1 (13. Djilobodji - 10. Kramarič)
Darmstadt - Leverkusen 1:2 (28. Wagner - 62. vlastní Sulu, 77. Brandt)
Dortmund - Hannover 1:0 (57. Mchitarjan)
Stuttgart - Hertha Berlín 2:0 (51. Dié, 84. Kostič)
Wolfsburg - Ingolstadt 2:0 (29. Draxler, 39. Knoche)
Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 3:1 (29. Gerhardt, 57. Heintz, 72. Modeste - 24. Meier)

Reklama

Související témata: