Hlavní obsah

Nováčka nenávidí! Fanoušci připravili bundesligovým fotbalistům Lipska šok

Frankfurt nad Odrou

Nenávist, jaká se ve fotbale jen tak nevidí! Penězi bohaté firmy napumpovaný a až do první bundesligy rychle stoupající tým Lipska se potýká s problémy. Už v nižších soutěžích klub bez tradice a historie příznivci soupeřů nesnášeli více než kohokoli jiného. S blížícím se startem nové sezóny zdá se nenávist dostává nové formy. Ve Frankfurtu nad Odrou se fotbalisté Lipska dočkali „šroubového útoku“.

Foto: Sport.cz

Z hrací plochy bylo nutné nejprve posbírat napatřičné předměty.

Článek

Rakouským koučem Ralphem Hasenhüttlem vedený ambiciózní celek může vzhlížet k velkému cíli: předvést se v nejvyšší německé soutěži.

Klub sponzorovaný Red Bullem vznikl v roce 2009, od té doby stačil projít mezi elitní kluby. A tam chce se svým luxusním zázemím včetně zmodernizovaného stadiónu čeřit vodu. Ale zatím je teprve na počátku přípravné fáze.

V nedělním utkání ve Frankfurtu nad Odrou s domácím týmem z páté nejvyšší německé soutěže nastal nečekaný problém. Při rozcvičení vyšla najevo šokující skutečnost. Na  hřišti bylo rozsypáno množství šroubků a kamenů. Transparenty atakující bohatý tým slovně byly tím nejmenším.

„Byli jsme varováni, že může přijít útok nějakých idiotů, ale ve spolupráci s policií máme vše pod kontrolou," komentoval nepříjemnost prezident domácího klubu Markus Derling s tím, že zhruba čtyř až pěticentimetrové šrouby vysypal na hrací plochu někdo v noci před utkáním.

Po sběru nepatřičných předmětů se přípravný duel odehrál, favorit vyhrál jasně 10:0, mladý kanonýr česko-etiopského původu Davie Selke dal tři góly.

Reklama

Související témata: