Hlavní obsah

Bundesligová show: Boží trest pro krále, parádní patička i červená od videa

Mnichov/Praha

Senzace, kterou stojí za to vidět. Bundesligový král, Bayern Mnichov, padl po třinácti zápasech v nejvyšší německé soutěži na lopatky. Vítězství nad suverénním lídrem si připsalo Lipsko a fanoušci šíleli. K vidění byly i další parádní kousky, třeba Dortmund zachránil Michy Batshuayi a jeho trefa patičkou, která BVB vynesla tři body. V Kolíně nad Rýnem pak pro změnu kromě senzační výhry domácích zaujal i videorozhodčí, který poradil hlavnímu arbitrovi, aby udělil dodatečně červenou kartu za úder loktem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bayern prohrál po 19 zápasech, Dortmundu pomohla parádní patičkaVideo: sntv

 
Článek

Fotbalové Německo je na nohou. Takový fičák už tady dlouho nebyl a určitě není řeč o chladném počasí. Může za to bundesliga. V Lipsku dostal do varu střelec Bayernu Sandro Wagner. Dal gól a vychutnával si tribuny, když líbal znak mnichovského klubu na dresu a pokřikoval jako na lesy. Jenže Lipsku se povedlo utkání otočit a poprvé mohlo slavit výhru nad mnichovským gigantem.

Bayern prohrál poprvé od 25. listopadu, kdy podlehl stejným výsledkem Mönchengladbachu. Stejně ale vede tabulku sedm kol před koncem ligy o sedmnáct bodů, takže má hodně blízko k šestému mistrovskému titulu v řadě. Může se stát, že bude slavit už po příštím kole 31. března, kdy přivítá doma Dortmund.

Právě Borussia nezařadí tuto sezónu mezi nejvydařenější, i když je v tabulce třetí. Ale poroučela se z pohárové Evropy, když vypadla se Salcburkem. Malou náplastí byla domácí výhra nad Hannoverem. Tři body zařídil žlutočerným Michy Batshuayi gólem patičkou. Byla to už jeho šestá bundesligová trefa.

Stejně jako při derby S v české HET lize úřadoval i u kolegů v Německu videorozhodčí. V Kolíně nad Rýnem nepostřehl sudí úder loktem do krku domácího hráče, ale dodatečně si situaci prohlédl u obrazovky a tasil červenou kartu. Leverkusen bez Alaria zápas ztratil, prohrál 0:2, Kolín nad Rýnem se po překvapivé výhře odpoutal z posledního místa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články