Hlavní obsah

Bayern - Dortmund 6:0Mnichovský obr deklasoval Borussii, ale oslavy ještě odložilo Schalke

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov deklasovali ve šlágru 28. kola německé ligy Dortmund 6:0. V čele tabulky mají stále náskok 17 bodů před druhým Schalke, které jim výhrou 2:0 nad Freiburgem znemožnilo oslavit už dnes mistrovský titul. Bayern potřeboval vedle zisku tří bodů také ztrátu celku z Gelsenkirchenu.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Robert Lewandowski řídil kanonádu Bayernu Mnichov proti Dortmundu.

Článek

Dortmund zatím pod vedením kouče Petera Stögera neprohrál, první poločas na hřišti Bayernu se mu ale vůbec nepovedl. Dvakrát se trefil polský kanonýr Lewandowski, po jednom zásahu přidali Rodríguez, Ribéry a Müller, který je s 103 góly čtvrtým nejúspěšnějším střelcem v historii mnichovského klubu. Dortmund inkasoval pět branek v první půli poprvé od dubna 1978, kdy nakonec podlehl Mönchengladbachu celkově 0:12.

Ve druhé půli pak jen v závěru Lewandowski zkompletoval už druhý březnový hattrick a s 26 brankami naprosto ovládá bundesligovou tabulku střelců. Na kontě má tolik gólů, co druhý Pierre-Emerick Aubameyang a třetí Nils Petersen dali dohromady (oba 13).

Schalke stanovilo nový klubový rekord, když pošesté za sebou zvítězilo, navíc v posledních pěti utkáních udrželo čisté konto. Proti Freiburgu vyhrálo díky vydařenému druhému poločasu, v němž nejprve Caligiuri zužitkoval penaltu po zákroku na Embola a v 73. minutě stanovil konečné skóre Burgstaller. Freiburg dohrával 25 minut v deseti po vyloučení Petersena.

Kolín nad Rýnem potřebuje získávat body v boji o záchranu, na hřišti Hoffenheimu se mu ale vůbec nedařilo a prohrál vysoko 0:6. Hoffenheim bodoval popáté v řadě a nechyběl u toho český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Augsburg, za který odehrál 76 minut záložník Jan Morávek, remizoval bez branek v Leverkusenu. Nerozhodný výsledek je ve vzájemných zápasech poměrně obvyklý: z posledních sedmi duelů se body dělily šestkrát.

Lipsko vyhrálo 3:2 v Hannoveru a posunulo se na čtvrté místo. Poslední Hamburk remizoval ve Stuttgartu 1:1.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Hannover - Lipsko 2:3 (71. Sané, 78. Füllkrug - 16. Forsberg, 53. Orban, 76. Poulsen),
Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 6:0 (22. a 47. Gnabry, 56. a 65. Uth, 61. Rupp, 72. Zuber),
Leverkusen - Augsburg 0:0,
Schalke - Freiburg 2:0 (62. Caligiuri z pen., 73. Burgstaller),
Stuttgart - Hamburk 1:1 (44. Ginczek - 18. Holtby),
Bayern Mnichov - Dortmund 6:0 (5., 44. a 87. Lewandowski, 14. Rodríguez, 23. Müller, 45.+1 Ribéry),
Hertha Berlín - Wolfsburg 0:0.

Reklama