Hlavní obsah

Žádné ostrovy! Extrenér Borussie se upsal Paris SG, takže povede Neymara a spol.

Paříž/Praha

Ani Arsenal, ani Chelsea. Extrenér dortmundské Borussie Thomas Tuchel na ostrovy nezamíří, protože se upsal francouzskému Paris Saint Germian. Na dva roky a s případnou sezónou navíc, která je ve smlouvě zakotvena. Podle informací internetového portálu Sport Bild, kterou potvrdily i další zdroje, se s vedením jednoho z nejbohatších evropských klubů dohodl už koncem března, že od nové sezóny převezme Neymara a spol.

Foto: Sport.cz

Neymar a spol. povede od podzimu německý kouč Tuchel.

Článek

Loni v květnu německý kouč Tuchel na lavičce Borussie Dortmund předčasně skončil, i když měl ještě rok platnou smlouvu. Dovedl mužstvo k vítězství v Německém poháru, ale dál už pokračovat nechtěl.

Otevřeně se mluvilo o trenérových neshodách s klubovým vedením, což generalita Borussie popírala, zatímco Tuchel taktně mlčel.

Zájem o něho byl okamžitě veliký. Aby ne, když během dvou sezón dovedl Dortmund dvakrát do čtvrtfinále Ligy mistrů, vyhrál s ní Německý pohár, v bundeslize obsadil druhé a třetí místo.

Spekulovalo se, že by mohl v budoucnu převzít mnichovský Bayern, později se mělo za hotovou věc, že zamíří do Premier League, kde současný kouč Liverpoolu Jürgen Klopp udělal německým trenérům výtečné jméno. Tuchelovo budoucí angažmá proto bylo spojováno s Arsenalem a v posledních týdnech stále častěji s Chelsea, kde Antonio Conte po letošní nepovedené sezóně skončí.

Tuchel však zaskočil všechny. Dohodl se s Paris SG, kde nebylo Španělovi Unaiovi Emerymu nic platné, že dovedl mužstvo k dalšímu francouzskému titulu. Arabští majitelé mu v létě koupili Brazilce Neymara, ale on nedokázal rekordní transfer fotbalové historie zúročit. V Lize mistrů vypadl s madridským Realem už v osmifinále, což ho stálo místo.

Po sezóně skončí a vystřídá ho čtyřiačtyřicetiletý Tuchel, který si dopřával rok volna, než se rozhodl pro Paris SG.

Reklama