Hlavní obsah

Posila na cestě. Do Prahy letí další cizinec pro Spartu

Praha
Aktualizováno

Čtvrtý Rumun na Letné? Za pár hodin nejspíš realita. Do Prahy letí reprezentant Alexandru Chipciu, jehož by fotbalová Sparta měla získat na roční hostování z Anderlechtu Brusel za přibližně 8 miliónů korun s opcí na přestup za 50 miliónů korun. Devětadvacetiletý záložník či obránce je velkým kamarádem Nicolae Stanciua, ve Spartě už působí také jeho krajani Florin Nita a Bogdan Vatajelu. Informaci pro Sport.cz potvrdil Pavel Zíka z agentury Global Sports, který transakci zprostředkovává.

Foto: Profimedia.cz

Pravý záložník či obránce Alexandru Chipciu je další potenciální posilou fotbalové Sparty.

Článek

Nabité pondělí. Alexandru Chipciu je na cestě do Prahy. Ihned z letiště odjede na lékařskou prohlídku. Poté by mělo na Letné dojít k podpisu smlouvy. A pokud všechno klapne, měl by se rumunský reprezentant rychle přesunout za týmem na soustředění do Rakouska.

„Jednalo se celý víkend, všechno je na dobré cestě. Věřím, že by se Alexandru mohl co nejdříve připojit k mužstvu," říká hráčský agent Pavel Zíka, který se svým týmem Spartě zprostředkoval již příchody Stanciua, Nity či Tetteha.

Chipciu je krajní hráč. Nejčastěji nastupuje jako křídlo, ale už hrával i beka. A na pravý kraj obrany ho Letenští potřebují nejvíc, protože Ondřeje Zahustela čeká operace stehenního svalu a navrátilec Tomáš Wiesner si hned na začátku přípravy zlomil čelist.

„Posilu hledáme v zahraničí," avizoval minulý týden trenér Pavel Hapal. Sparta pak nicméně oslovila také Jablonec a projevila zájem o křídelníka Lukáše Masopusta.

Stanciu se může těšit na souputníka

Sparta po pár měsících oživila bruselskou cestu. V zimě již z Anderlechtu získala Nicolae Stanciua, který se za 117 miliónů korun stal nejdražším hráčem v historii české ligy.

Chipciu je jeho velký kamarád. Čtyři roky spolu působili ve Steaue Bukurešť, oba pak v roce 2016 přestoupili i do Anderlechtu. Nyní se mohou sejít již na třetím společném angažmá.

Paradoxem je, že Rumuna si před pár dny pořídila také konkurenční Slavia. Do Edenu z Craiovy zamířil ofenzivní záložník Alexandru Baluta, který se za 68 miliónů korun stal nejdražší posilou v historii klubu a čtvrtým nejdražším fotbalistou české ligy.

Reklama

Související témata: