Hlavní obsah

Bučíte na nás? Paráda! Nejmladší sparťan si divoké derby užil

Stále mu je jen šestnáct let a díky svému věku sbírá jeden rekord za druhým. V neděli si Adam Hložek připsal titul nejmladšího sparťana, který kdy nastoupil do derby se Slavií. Fotbalová vřava v Edenu ho nesemlela. „Hrál jsem derby v různých mládežnických kategoriích, ale s dospělými se vůbec nedají srovnávat. Atmosféra skvělá, velký zážitek,“ líčí letenský talent po ligové remíze 1:1.

Spoluhráči i trenéři mě museli uklidňovat, přiznal po emotivním derby sparťan Adam Hložek.Video: Sport.cz

 
Článek

Každé derby je vypjaté. Nedělní bitva v Edenu však ještě přesáhla běžný rámec. Očekávaný fotbalový zápas chvílemi připomínal spíš gladiátorské hry. Nejmladší protagonista derby si ovšem nestěžuje.

„Cítil jsem se skvěle. I když na nás fanoušci Slavie bučeli, byl úžasný pocit hrát ve vyprodaném Edenu. Užíval jsem si to," ujišťuje Adam Hložek.

Šílené zákroky z obou stran. Derby bylo za hranou, přiznal trenér Sparty Zdeněk Ščasný.Video: Sport.cz

Na hrdinu si nehraje. Netají, že před zápasem samozřejmě byl nervózní.

„Moje první derby bylo něco nového. Ale od úvodní minuty ze mě nervozita spadla a soustředil jsem se na zápas."

Bod musíme brát, uznává

Sparta byla pod tlakem, bod jí krásnou střelou zachránil Srdjan Plavšič.

„Když jsme vyrovnali, ještě jsme věřili, že bychom mohli skóre otočit a vyhrát. Ale když vezmu, že Slavia vedla, bod musíme brát," uznává Hložek.

Sparťané bod z Edenu berou. Byl to můj nejdůležitější gól, řekl Srdjan Plavšič.Video: Sport.cz

Měl roztržku s reprezentantem Bořilem. „V šestnácti letech si nemůžu vyskakovat na tak zkušené hráče. Snažil jsem se soustředit na svoji hru. Ale samozřejmě jsem byl vyhecovaný i já. Chtěl jsem vyhrát. Také jsem ale dost chytrý, abych si takové věci pohlídal," netají, že trochu přestřelil.

Další cenná zkušenost. „Každým zápasem jich sbírám víc a víc. Je jenom na mně, jak se s tím poperu a co bude dál," usmívá se nejmladší ze všech sparťanů.

Reklama

Související témata: