Hlavní obsah

Derby bude jiné, ale musíme se výrazně zlepšit, varuje Costa po výprasku od Karviné

Fotbalisté pražské Sparty doma nestačili na výborně hrající Karvinou (1:3), a pokud budou chtít ve středu v pohárovém derby na Slavii uspět, budou se muset zlepšit. Jedním z mála pozitiv byl první gól Martina Haška v rudém dresu. „Celé utkání bylo špatné, ještě víc pak bolí, že jsme hráli doma,“ neskrývá zklamání kapitán Costa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Costa se omlouvá za výbuch s Karvinou...

Článek
Fotogalerie

Čím si vysvětlujete senzační porážku?

Bylo to špatné od celého týmu. Můžeme prohrát, ale ne takovým stylem. Zápas jsme neměli pod kontrolou a ani jsme si nevytvořili moc šancí.

Nedošlo z vaší strany k podcenění soupeře, který je v tabulce předposlední?

Nemyslím si. Od začátku jsme neměli míč pod kontrolou, byli jsme hodně nepřesní. Dostali jsme se sami pod tlak, což byl hlavní problém.

Už ve středu vás čeká další derby. Bude těžké se z porážky oklepat?

Musíme se z ní poučit a začít hrát zase jako jeden tým. Bude to těžký zápas a my se na něj musíme dobře připravit, protože Karviná už je minulost.

První inkasované brance předcházel váš prohraný souboj s Wágnerem, co bylo špatně?

Gól beru na sebe. Byli tam dva hráči a měl jsem souboj uhrát, i když to nebyla snadná pozice. Je škoda, že jsem souboj prohrál, ale teď už nic nezměním.

Chyběli hodně zranění hráči, zejména Kanga s Dočkalem?

Jsme ve Spartě, nesmí to být o jednom nebo o dvou hráčích, ale o celém týmu. Může hrát kdokoliv, ale nesmí to doma vypadat takhle. Derby bude ještě těžší, musíme se určitě zlepšit.

Reklama

Související témata: