Hlavní obsah

Nádvorník podruhé v sezoně v Teplicích v roli soupeře. Ceníme si nuly vzadu, říká kouč Příbrami

Fotbalový trenér Roman Nádvorník se v právě vrcholící prvoligové sezoně představil dvakrát v roli soupeře na půdě Teplic. A to se dvěma různými kluby. V zářijovém osmém kole utrpěl na lavičce Karviné v Teplicích prohru 1:2. Poslední dubnovou sobotu ale přivedl celek Příbrami na teplických Stínadlech k bezbrankové remíze. Nádvorníka čeká se středočeským týmem boj ve skupině o záchranu, v níž narazí i na svůj dřívější celek z Karviné. „Musíme se soustředit na každý zápas,“ předsevzal si příbramský kouč.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Příbrami Roman Nádvorník

Článek

Byl pro vás zápas v Teplicích něčím výjimečným kromě toho, že jste tam přijel s jiným klubem než na podzim?

Jsem rád, že Příbram po dlouhé době udržela čisté konto. I ve vítězných nebo remízových utkáních předtím inkasovala, ale tentokrát z toho byla vzadu nula. Přibližně po dvaceti kolech, takže pro nás je to obrovský úspěch.

Jaký impuls si z výsledku 0:0 vezmete?

Hráče by to mělo povzbudit. Fakt, že nedostali gól, je snad dobrou vizitkou obranné fáze. K větší spokojenosti jen chybělo, abychom svou nějakou akci dotáhli ke skórování. Škoda, že jsme se více neprosadili při hře jeden na jednoho.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Příbrami Ondřej Kočí, jeho spoluhráč Martin Nový, teplický Pavel Moulis a Matěj Chaluš z Příbrami.

Naznačíte, jak vypadaly příbramské záměry pro vystoupení v Teplicích?

Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, bodovat a pokud možno vyhrát. Dopředu nás táhla i teoretická možnost poskočit ze čtrnácté na třináctou příčku. Neměli jsme to ale ve vlastních rukách a museli jsme spoléhat na souhru ostatních výsledků celků těsně před námi v tabulce. Jen potvrdím všeobecné hodnocení, že v Teplicích to bylo odbojované a odpracované utkání z obou stran.

Základní část skončila. S čím půjdete do nadstavby ve skupině o záchranu?

Musíme se soustředit na zápasy, které máme před sebou. Chceme vycházet z bojovnosti a nasazení.

Reklama

Související témata: