Hlavní obsah

Hráli jsme o páté místo a nezvládli to, litoval stoper Procházka

Ostrava

Potřetí v krátké době přicestovali do Ostravy fotbalisté Liberce. Po porážce v MOL Cupu i v základní části ligy dokázali poprvé nad Baníkem zvítězit. Zásluhou trefy Kamsa Mary po rohovém kopu v 86. minutě vyhrál Slovan 1:0 a vystřídal Baník na 5. místě skupiny o titul.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Zleva Václav Procházka z Baníku a Aleš Nešický z Liberce v utkání nejvyšší soutěže.

Článek

„Hráli jsme o páté místo a nezvládli jsme to. Dostat takhle gól pět minut před koncem a vlastně z ničeho je prostě špatně," kroutil hlavou ostravský stoper Václav Procházka. „Vyplul tam sám, odrazilo se to a pak to z první trefil. S tím se nic dělat nedalo. Ale nebyl dobře pokrytý," připustil Procházka po třetí porážce Baníku v řadě.

„Všechna smůla se sešla možná v tom nejdůležitějším zápase nadstavby. Ale boj o pátou příčku nevzdáme. Příště hrajeme zase doma, i když proti Slavii, ale věřím, že už doma prohrávat nebudeme," řekl Procházka.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Robert Hrubý z Baníku a Jan Sýkora z Liberce v akci během utkání nejvyšší fotbalové soutěže.

Baník šel do utkání třetího kola skupiny o titul znovu v hodně prořídlé sestavě. Chyběli Baroš, Jánoš, Granečný, Diop a Jakub Šašinka. „Na hráče je toho už hodně. Hráči odevzdali maximum, více jich už nemáme. Pokud se nám podaří dát na Slavii dva dokupy, budeme rádi," připomněl trenér Baníku Bohumil Páník, že jeho tým čeká nyní dva zápasy se Slavií. Nejprve v neděli v lize a pak i ve středu 22. května v Olomouci ve finále MOL Cupu.

V posledních minutách, kterých bylo díky nastavení o pět více, se vyčerpaní Baníkovci mocně tlačil za vyrovnáním, výsledkem byl ale jen velký závar a Procházkou nastřelené břevno. „Minule jsme tady měli smůlu, dneska štěstí. Ale abych pravdu řekl vůbec jsem v tom chumlu netušil, kde je balon. Viděl jsem ho na břevně, pak ho někdo odhlavičkoval a najednou jsem ho najednou měl v ruce. Fakt obrovské štěstí," radoval se liberecký brankář Filip Nguyen.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Jan Sýkora z Liberce v akci během utkání 3. kola nadstavby první fotbalové ligy v Ostravě.

„Jsme pátí, ale nemůžeme spoléhat na to, že všichni Ostravu porazí. Hrajeme s Plzní a jedeme k derby do Jablonce a nejlepší by bylo oba zápasy vyhrát," dodal Nguyen. „Tahle výhra je jen jeden krůček, čekají nás ještě těžké zápasy a musíme tento výsledek potvrdit. Mužstvo si je vědomé toho, že ty body byly důležité, ale v kabině už rezonovalo to, že příště hrajeme s Plzní," uvedl trenér Liberce Zsolt Hornyák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice