Hlavní obsah

Na Karvinou nemá dobré vzpomínky. Jihlavský útočník Klíma plánuje pomstu

Jako jeden z mála ze současného kádru jihlavských fotbalistů si pamatuje, jak před rokem podlehl tým z Vysočiny v posledním prvoligovém kole Karviné 0:2 a na soupeřův úkor sestoupil. Útočník Jiří Klíma vidí v dnes začínající barážové bitvě o nejvyšší soutěž příležitost se slezskému mužstvu pomstít.

Foto: fcvysocina.cz

Útočník Jihlavy Jiří Klíma (vpravo) má Karviné co vracet.

Článek

„Tehdy nám stačila k záchraně na našem stadionu plichta, ale bohužel jsme ji neuhráli. Vzpomínky to nejsou vůbec hezké. Máme Karviné co vracet, o to větší motivaci budeme mít," touží po odplatě dvaadvacetiletý Klíma.

K úvodnímu duelu však Jihlavští nastoupí pouhé tři dny po šestigólovém debaklu s Brnem v sobotní druholigové derniéře. „Ten zápas nám vůbec nevyšel, přestože jsme si chtěli navodit solidním výsledkem před barážovým dvojutkáním pohodu. Nepovedlo se nám to, ale pro nás se vůbec nic nemění. Vysokou porážku jsme si v kabině vyříkali a už jsme ji hodili za hlavy. Věřím, že nás nepoznamená. Do úterního duelu jdeme s čistými hlavami," tvrdí urostlý forvard.

Cílem je eliminovat Wágnera

Klíma by uvítal, kdyby jeho celek uhrál takový výsledek, který dá fotbalistům z Vysočiny před nedělní domácí odvetou reálnou šanci na postup. „Moc se těším. Jdeme si to s Karvinskými rozdat jako rovný s rovným. Víme, že soupeř spoléhá především na útočníka Wágnera, který sesbírá hlavou spoustu míčů a střílí hodně gólů. Musíme ho eliminovat," má jasno.

Nezabývá se spekulacemi, že by to mohly být jeho poslední zápasy v jihlavském dresu. Zajímají se o něj údajně Teplice i některé další ligové kluby. „Nic moc o tom nevím. Tohle má na starosti můj manažer. Já se teď soustředím výhradně na utkání s Karvinou," ujišťuje Klíma.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice