Hlavní obsah

Kangovi se rýsuje pikantní návrat na Balkán. Zajímá se o něj kat Plzně

Aktualizováno

Hned ve své první sezoně na Letné se stal nejlepším střelcem fotbalové Sparty. V Praze se však také až příliš často prezentoval jako kontroverzní osobnost. Proto je otázkou, zda bude gabonský záložník Guélor Kanga oblékat rudý dres také v příštím ročníku. Sparta ho podle zpráv ze zákulisí nabízí na prodej. První zájemce už se ozval, chorvatský mistr Dinamo Záhřeb. Africký svéráz přišel na Letnou z CZ Bělehrad, takže by se vrátil na Balkán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guelor Kanga ze Sparty oslavuje gól z penalty v utkání proti Sigmě Olomouc.

Článek

Šlo by o víc než pikantní přestup. Fanoušci chorvatského Dinama Záhřeb by jen těžko vydýchávali, že vyhlédnutá posila jejich týmu ještě nedávno oblékala dres srbské Crvené Zvezdy Bělehrad.

Přesto chorvatský mistr zájem o Guélora Kangu projevil. Jenže Sparta si podle serveru tvarenasport.cz řekla o 2,5 milionu eur (64 milionů korun), což se Chorvatům zdá moc. Chtějí tedy jednat o snížení ceny.

Foto: Sport.cz

Guélor Kanga ještě v dresu CZ Bělehrad.

Dinamo na jaře v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy postoupilo přes Viktorii Plzeň.

Uvolní místo Trávníkovi?

Sparta se vzhledem k dlouhodobému zranění kapitána Bořka Dočkala zaměřuje na získání dalšího středního záložníka, kterým by mohl být reprezentant Michal Trávník z Jablonce.

Kangy se zatím ještě oficiálně nezřekla. Hned při svém nástupu do funkce se k němu vyjádřil i nový kouč Václav Jílek.

„Pokud trenér nemá osobní zkušenost s hráčem, je složité říkat něco dopředu. Kangu vnímám jako minimálně kontroverzního, působí tak na veřejnost. Musím ale projít vztahem trenér - hráč na hřišti, což je pro mě hodně důležité. Dovedu si hru Sparty představit s Kangou i bez Kangy. Jak se bude náš vztah vyvíjet, určí první týdny přípravy," avizoval Jílek.

Balkánské zdroje dodávají, že Dinamu by se Kanga hodil jako náhrada za mladého španělského záložníka Daniela Olma, jehož hodlá za pořádný ranec prodat.

Jste pro, aby gabonský fotbalista Guélor Kanga odešel ze Sparty?
Ano.
66,2 %
Ne.
33,8 %
Celkem hlasovalo 2269 čtenářů.

Reklama

Související témata: