Hlavní obsah

Liberec - Varnsdorf 1:1Fotbalisté Slovanu Liberec v první přípravě remizovali

Liberec/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slovanu Liberec remizovali v úterním přípravném utkání s druholigovým Varnsdorfem 1:1. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha dlouho prohrávali, od porážky je zachránil až chvíli před koncem proměněnou penaltou Roman Potočný.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Novým trenérem libereckých fotbalistů je Pavel Hoftych .

Článek

Po bezbrankovém poločase se jako první gólově prosadil Varnsdorf. Šimon vypálil z trestného kopu a po teči ve zdi míč obloučkem přeletěl bezmocného gólmana Slovanu. Vliegena.

S blížícím se koncem tlak libereckého týmu narůstal. K vyrovnání mu ale pomohl až pokutový kop chvíli před koncem, který proměnil Potočný a zápas tak skončil smírně 1:1.

"Měli jsme hodně šancí a střel, ale produktivita byla malá. Musíme na tom zapracovat. Tempo hry bylo poctivé. Hráči měli chuť," konstatoval trenér Slovanu Pavel Hoftych. "Viděl jsem dobré i špatné věci. Byl to velmi dobrý test v této fázi přípravy."

Mužstvo je podle Hoftycha charakterově dobře složené. "Potřebujeme posílit směrem dopředu, ale jinak je tým morálně slušný. Máme pracovité mužstvo s dobrým charakterem," dodal před odjezdem na zahraniční soustředění.

Boleslav prohrála gólem z penalty

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli na soustředění v Rakousku se Štýrským Hradcem 0:1. Nedařilo se ani dalším prvoligovým celkům. Liberec pouze remizoval s druholigovým Varnsdorfem 1:1 a Bohemians 1905 podlehli 1:3 Slovanu Bratislava.

O porážce Středočechů rozhodl v 83. minutě z penalty Hosiner. V pátek čeká svěřence trenéra Jozefa Webera souboj s rumunskou Kluží.

Liberec sehrál první přípravný zápas pod vedením nového kouče Pavla Hoftycha. Varnsdorf vedl od 53. minuty zásluhou Šimona. Vyrovnání zařídil v 87. minutě z pokutového kopu Potočný.

Bohemians 1905 neuspěli podruhé po předchozí prohře 1:4 s Ústím nad Labem. Na stadionu v Pasienkách poslal slovenského mistra v páté minutě do vedení Ratao. Dvě minuty před koncem první půle zvýraznil náskok domácích Dražič. "Klokanům" se v úvodní pětačtyřicetiminutovce zranili útočníci Puškáč a Vaníček. V 53. minutě se podruhé trefil Ratao, konečné skóre stanovil pět minut před koncem Koubek.

Přípravné fotbalové utkání:
Slovan Liberec - Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 87. Potočný z pen. - 53. Šimon.
Liberec I. poločas: Knobloch - Mikula, Kačaraba, Lehoczki, Hybš - Breite, Beran - Koscelník, Micovčák, Dordič - Pázler (32. Ju Kang-hjon). II. poločas: Vliegen - Fukala, Karafiát, Mara, Heppner - Pešek, Nešický, Oscar, Potočný - Ondráček (77. Ju Kang-hjon) - Musa. Trenér: Hoftych.
Slovan Bratislava - Bohemians 1905 3:1 (2:0)
Branky: 5. a 53. Ratao, 43. Dražič - 85. Koubek.
Bohemians: I. poločas: Kouba - Krch, Hůlka, Šmíd - Bartek, Jindřišek, Ljovin, Schumacher - Marhún, Puškáč (34. Keita), Vaníček (42. Vodháněl), II. poločas: Kouba - Bederka, Krch (67. Koubek), Hůlka - Bartek (67. Záviška), Rada, Jindřišek, Vondra - Vodháněl, Keita, Nečas. Trenér: Hašek.
Mladá Boleslav - Štýrský Hradec 0:1 (0:0)
Branka: 83. Hosiner z pen.
Sestava M. Boleslavi: Šeda - Fulnek, Takács, Pudil, Túlio (61. Křapka) - Budinský (61. Ladra), Hubínek (46. Auer) - Wiesner, Matějovský (46. Bucha), Přikryl (76. Provazník) - Mešanovič (61. Jiří Klíma). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: