Hlavní obsah

Sparta představila posily, Limberský vstřelil premiérový gól

PRAHA

Fotbalisté Sparty v úvodním přípravném zápasu porazili v sobotu 2:0 Banskou Bystricu. V dobrém světle se představily nové sparťanské akvizice a David Limberský dokonce vstřelil po 18 minutách v novém působišti premiérový gól.

Článek

První půlhodinu se sparťané ještě dávali dohromady po kondičním soustředění ve Špindlerově Mlýně, ale v závěru prvního poločasu už soupeře přehrávali a těsně před pauzou se po ideální spolupráci na hranici šestnáctky prosadil tvrdou ranou Rezek.

Dobře se předvedl především záložník Petržela, který stejně jako jeho kolega Limberský musel na soustředění bez vyptávání pod holicí strojek a více než tisícovce natěšených fanoušků se představili po vzoru většiny týmu s vyholenou hlavou.

Exjabloneckému fotbalistovi to ale vůbec nebránilo, aby motal hlavu zadákům slovenského mužstva, v jehož dresu se představili i čeští fotbalisté Strnad s Herdou, kteří v létě přestoupil z Kladna, nebo Kotrys, který působil například v Bohemians či Jihlavě.

Právě Limberský se ukázal nedlouho po pauze, kdy z levé strany obrany seběhl do soupeřovy šestnáctky a po nádherné kombinaci s Kiselem vstřelil už po osmnácti minutách první gól v rudém dresu. Snaživému soupeři se sice blíží začátek ligy, ale příliš toho na Letné nepředvedl.

V dalším přípravném utkání se Sparta představí ve středu 4. července od 17:00 znovu na hlavním stadiónu na Letné proti gruzínskému FC Ameri.

Sparta Praha - Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)
Branky: 45. Rezek, 63. Limberský. Rozhodčí: Franěk. Diváci: 1350.
Sestava Sparty: Poštulka (46. Grigar) - Pospěch, Řepka (46. Limberský), Mareš, Zabavník - Vršajevič, Sylvestre (46. Matušovič), Horváth (46. Kisel), Petržela - Došek (46. Bíro), Rezek.

Liberec remizoval s Ameri Tbilisi

Gruzínský celek byl v sobotu soupeřem Liberce. Severočeši na účastníka 1. předkola Poháru UEFA narazili v Blšanech, kudy se vraceli cestou z kondičního soustředění ve Františkových Lázních. Po hodině hry je po Vlaskově trestném kopu poslal do vedení Jirouš, ale Tbilisi vzápětí po rohovém kopu vyrovnalo.

Liberec, který už za týden čeká vstup do druhého kola Poháru Intertoto, sehraje další přípravný zápas v úterý od 11:00 s druholigovou Příbramí v areálu nymburského sportovního centra.

Slovan Liberec - Ameri Tbilisi 1:1 (0:0)
Branka Liberce: 60. Jirouš.
Sestava Liberce:
1. poločas: Hauzr - Matula, Košťál, Polák, Rehák - Papoušek, Bílek, Hodúr, Liška - Nezmar, Dort.
2. poločas: Bolek - Matula, Košťál, Polák, Rehák - Hudson, Vlasko (65. Bílek), Hochmeister, Liška - Radzinevičius, Jirouš.

Kladno deklasovalo Plzeň

Fotbalisté Kladna zvítězili i ve svém druhém přípravném utkání před nadcházející sezónou. V Praze na Strahově v sobotu  rozdrtili Viktorii Plzeň 4:0, když své branky rovnoměrně rozdělili do obou poločasů. Západočeši nebyli o moc horší, ale doplatili na neproměňování šancí.

Kladenští navázali na svůj výkon z úvodního duelu letní přípravy a stejně jako proti Banské Bystrici udrželi čisté konto. Navíc se tentokrát činili v útoku a díky Kaciáňovi a Velebovi, který si před odletem na zkoušku do Kazachstánu ještě zahrál v kladenském dresu, už do poločasu vedli 2:0.

Po pauze pak přidali debutující Kabele a Kalina další dva přesné zásahy. Kladenský trenér Jaroslav Šilhavý, který o přestávce vystřídal jen tři hráče, protože zbytek kádru nastoupí v neděli proti gruzínskému FC Amiri, vysokou výhru nepřeceňoval.

"Plzeň už je ve druhém týdnu přípravy, a tak je zatížení hráčů obou týmů rozdílné. My jsme teprve začali, máme za sebou první týden, v němž jsme dělali hlavně objem a to se v utkání pochopitelně projevilo," uvedl Šilhavý. "Že jsme dali čtyři góly, z toho mě až mrazí, ale jsme samozřejmě rádi," doplnil kladenský kouč.

SK Kladno - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)
Branky: 28. Kaciáň, 42. Veleba, 68. Kabele, 77. Kalina. Rozhodčí: Kovařík.
Kladno: Pavlík - Hamouz, Killar, Beneš, Hajník - Holub (46. Kabele), Szabó, Michal (46. Bayer), Kalina - Veleba (46. Šilhan), Kaciáň (60. Holub). Trenér: Šilhavý.
Plzeň - I. poločas: L. Krbeček - Halama, Müller, Rada, Šíma - Mudra, Trapp, Procházka, Róth - Borek, Veselý. Trenér: Levý.
II. poločas: Daněk - Procházka, Knakal, Zakopal, Smola - Malár, Trapp, Süsser, Lecjaks - Jarolím, Smejkal.

Olomouc zahájila přípravu porážkou s Fulnekem

Fotbalisté Sigmy Olomouc podlehli v prvním utkání v letní přípravě 0:2 nováčkovi druhé ligy Fulneku, který dal obě branky už v prvním poločase. Olomoucké mužstvo vedl poprvé do zápasu nový kouč Martin Pulpit, který dal šanci všem hráčům kromě Hartiga a Rýdela.

"Potvrdilo se mi to, co jsem poznal už na prvních trénincích, že mužstvo potřebuje posílit. Nelíbila se mi hra v prvním poločase, některým hráčům chybělo nasazení. Spokojen se jsem byl až po přestávce," řekl Pulpit.

Skóre zápasu otevřel Koštuřík, který poslal do sítě míč odražený od tyče po Kovářově střele z 25 metrů. Druhý gól přidal po Vajdově centru hlavou Smetana, když brankář Drobisz nevyběhl a zůstal na čáře. Olomoučtí hráči se po pauze zlepšili, ale gól z převahy nevytěžili. Na centr Janotky nedosáhl sám před prázdnou brankou Pulkert, potom se Janotka dostal za obranu hostí, ale přehodil gólmana Eliáše i branku.

Další zápas odehraje Olomouc ve středu od 19:00 proti Artmedii Bratislava opět na Andrově stadiónu.

Sigma Olomouc - Fotbal Fulnek 0:2 (0:2)
Branky: 26. Koštuřík, 34. Smetana. Rozhodčí: Vysloužil - Horák, Kubica.
Sestava Olomouce:
První poločas: Drobisz - Randa, Šuškavčevič, Komárek, Vepřek - Melinho, Kaščák, Hořava - M. Hubník, V. Schulmeister, Štěpán.
Druhý poločas: Vojáček - Jindřišek, Šedivý, Škerle, Jurkič - Bajer, Rossi, Onofrej - Janotka, Bueno, Pulkert.

Zlín prohrál se Zlatými Moravci

Fotbalisté Tescomy Zlín prohráli ve svém úvodním přípravném utkání s nováčkem slovenské první ligy ze Zlatých Moravců 0:1. Jedinou branku inkasoval Zlín, jemuž dnes chybělo osm hráčů základní sestavy, už v sedmé minutě zápasu. Brankář Baránek nestačil zareagovat na soupeřovu střelu k levé tyči z 20 metrů.

"Zápas jsme brali jako první přípravu v období kondičních tréninků. Soupeř už byl naopak rozehraný, protože mu za dva týdny začíná soutěžní sezóna. Přesto jsme měli v závěru tři slibné střelecké příležitosti, které Žůrek, Opiela a Vyskočil neproměnili," řekl ČTK trenér Zlína Pavel Hoftych.

Příští přípravné utkání sehrají fotbalisté Zlína v rámci soustředění ve Velkých Karlovicích ve středu s Opavou.

Tescoma Zlín - VION Zlaté Moravce 0:1 (0:1)
Sestava Zlína: Baránek (46. Kořínek) - Janíček, Kroča (46. Řihák), Pazdera, Dujka (46. Penner) - Vyskočil, Elšík (70. Šmahaj), Šmahaj (46. Opiela), Konečník (70. Dujka) - Janča (46. Žůrek), Bača (70. Janča).

Jablonec nastřílel Rudníku 13 branek

Fotbalisté Jablonce dnes v prvním přípravném zápase na novou sezonu deklasovali Rudník 13:0. V týmu, který poprvé vedl nový trenér Luboš Kozel, proti soupeři z I.A třídy střelecky zazářili zejména autor čtyř branek Nulíček a Vošahlík, jenž se trefil třikrát.

"I když byl soupeř slabší, těší mě skutečnost, že všichni hráči hráli od první do poslední minuty a s chutí si zastříleli," řekl po zápase spolupracovníkovi ČTK trenér Kozel.

V zápase dostali šanci všichni hráči, kteří v současné době snášejí plnou tréninkovou zátěž. "Vzhledem k tomu, že zítra hrajeme další zápas, rozložili jsme síly. Ti, co více hráli dnes, budou hrát méně zítra a naopak," doplnil Kozel.

Druhý přípravný zápas sehrají Jablonečtí v neděli od 10:30 v Nymburce s Trnavou.

Rudník - Jablonec 0:13 (0:6)
Branky: Nulíček 4, Vošahlík 4, Stožický 2, Svátek 2, Zelenka.
Sestava Jablonce: Bobok (46. Špit) - Flachbart (60. Baranek), Eliáš (60. Zábojník), Krejčí (60. Homola), Hozda - Vošahlík, Šisler (60. Kordula), Svátek, Stožický - Nulíček (60. Zelenka), Hloušek (60. Procházka).

Reklama

Související témata: