Hlavní obsah

Zlín získal z Opavy Simerského, opačným směrem zamířil Železník

Prvoligové fotbalové kluby Zlín a Opava se dohodly přestupu dvou hráčů. Zlín posílil obránce Dominik Simerský, naopak ke Slezanům zamířil útočník Lukáš Železník.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Železník posílí Opavu

Článek

"Přestup do Zlína beru hlavně jako novou motivaci dokázat, že můžu hrát ligu i jinde než v Opavě a momentálně i jako krok vpřed, protože beru Zlín už jako stálici v lize a věřím, že budeme bojovat i o lepší pozice v tabulce," citoval zlínský web Simerského.

"Aklimatizace nebude tak složitá díky tomu, odkud pocházím. Co se týká kabiny, hodně kluků znám ze hřiště a dobře znám Péťu Buchtu i Kubu Janetzkého," prohlásil sedmadvacetiletý Simerský. Kromě Opavy hrál v nejvyšší soutěži i za Brno a Znojmo. V 75 ligových zápasech vstřelil dvě branky.

O dva roky starší Železník má na kontě díky působení ve Zlíně, Slavii a Mladé Boleslavi 95 ligových duelů, v nichž zaznamenal 15 tref. V sezoně 2016/2017 vyhrál titul se Slavií, byť za ni na podzim odehrál jen sedm minut.

Zlínu po 20 kolech podzimní části náleží dvanáctá pozice. Opava ztrácí na "Ševce" sedm bodů a patří ji 14. místo, které jako první znamená účast v baráži.

"Jsme za Železníka rádi, protože útočníka jsme potřebovali. Tohle jméno už jsme oťukávali dříve. Je to zkušený útočník, který si prošel Slavií, která je sama o sobě pojem. Doufám, že tady zúročí své zkušenosti," řekl pro opavský web sportovní manažer Alois Grussmann.

Zlínu po 20 kolech podzimní části náleží dvanáctá pozice. Opava ztrácí na "Ševce" sedm bodů a patří ji 14. místo, které jako první znamená účast v baráži. "Opava je fotbalové město a liga tam patří. Doufám, že se nám ji podaří zachránit," konstatoval Železník.

Reklama

Související témata: