Hlavní obsah

Jílek ven! a rozlícený fanoušek u střídačky... Reakce diváků je logická, říká zdrcený kouč Sparty

Praha

Tři porážky během soustředění ve Španělsku nebyly dobrým znamením. Trenér fotbalové Sparty přesto tvrdil, že pozitiva z přípravy se najdou. Ligové jaro ovšem jeho tým odstartoval šokem. Prohrál doma s oslabeným Libercem 0:2. Proto se v závěru z tribun neslo skandování Jílek ven! „Nemůžeme si myslet, že zápas uhrajeme jen fotbalově bez dostatečné míry agresivity a nasazení,“ poukazuje zklamaný kouč Václav Jílek.

Druhá půle byla jedním z našich nejhorších výkonů v celé sezoně, hodnotil Václav Jílek. Vyřídit si to s ním běžel fanoušekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Celý stadion poprvé za vašeho působení skandoval Jílek ven! Jak vám bylo a jak se z mizérie dostat?

Takové skandování je nepříjemné pro každého trenéra, nejen tady na Spartě. Odpověď můžeme dát jedině na hřišti. Diváci jsou natolik chytří, že poznají, jestli dáte do hry sto procent nasazení.

Pokud jde o fanoušky, jeden vběhl až na hřiště, jiný seběhl ke střídačce a hulákal na vás...

Nebyl sprostý, žádné urážky. Vyjádřil svou nespokojenost s předváděnou hrou a výsledkem. Reakce publika jsou celkem logické, málokdo něco takového čekal.

Jaké máte vysvětlení pro výsledek a pro výkon hlavně ve druhém poločase?

Byl opravdu velmi špatný. Vstup špatný, pak jsme měli dobrých 25 minut do přestávky, což je hrozně málo. Agresivita, chtění nebylo v míře, která je potřebná.

Takže vládne rozčarování?

Obrovské zklamání. Šli jsme do zápasu s nějakým plánem. Nevím, jestli hráči byli nervózní, ale měli ukázat lidem mnohem větší houževnatost. Výkon ve druhém poločase byl jeden z nejhorších v celé sezoně.

Jaký je pro vás signál, že hráči jsou bez chuti po zimní pauze...?

Signál je to takový, že se musíme výrazně zamyslet, koho postavit příště do Olomouce.

Nemůžete mužstvo lépe motivovat?

Hráči přece musejí mít vnitřní motivaci. Už tam je problém, pokud je já mám motivovat nějakým proslovem. Ale Bořek Dočkal si vzal slovo, než jsme šli na hřiště, začátek tomu ale neodpovídal.

Střídal jste Kangu a pak i Dočkala, který se vrátil do ligy téměř po roce.

Chtěli jsme dostat Adama Hložka do střední pozice, aby doplňoval Benjiho (Tetteho). Asi deset minut se tak i dělo. U Bořka energie pomalu docházela, šlo čistě o otázku čerstvého hráče.

Reklama

Související témata: