Hlavní obsah

Vyloučení nás ovlivnilo, ale už ve středu můžeme náladu napravit a zachránit sezonu, věří Hancko

Praha

Téměř tři čtvrtiny zápasu proti Zlínu hrála fotbalová Sparta o deseti, přesto se dokázala dostat dvakrát do vedení. Ani jednou ho však neudržela a zápas skončil remízou 2:2. Sparta opět doplatila na individuální chyby v obranných řadách, které dokázal Zlín potrestat. Letenští mají navíc před sebou tři těžké zápasy, prvním z nich bude čtvrtfinále domácího poháru proti Ostravě. „Jsem rád, že hrajeme už ve středu, kdy můžeme zaváhání napravit,“ burcuje stoper Dávid Hancko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Dávid Hancko během zápasu se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Nepodařilo se vám dvakrát udržet vedení, kde byl hlavní problém?

Mrzí nás to, chtěli jsme domácí utkání zvládnout. Bohužel to opět nevyšlo a máme jen bod. Většinu zápasu jsme hráli o deseti, přesto jsme ukázali týmové schopnosti, dvakrát jsme vedli. Máme teď před sebou tři těžké zápasy, kterými můžeme zachránit sezonu a otočit náladu.

Po vyloučení Mandjecka jste museli změnit rozestavení. Znamenalo velký rozdíl ve stylu hry?

Určitě jsme nemohli tak vysoko presovat, museli jsme hrát více z bloku a mít úzké hřiště, což bylo fyzicky náročné. Nicméně jsme bojovali, všichni tam nechali všechno. Bohužel to bylo málo, ačkoli jsme toho moc Zlínu nedovolili.

Začátek zápasu však patřil Zlínu. Jak si to vysvětlujete?

Říkali jsme si, že na ně vletíme, budeme presovat a zatlačíme je. Začátek nebyl takový, jaký bychom chtěli. Prvních patnáct minut patřilo soupeři, byly tam míče, které jsme neuhráli. My jsme však šance měli, i v deseti jsme šli sami na branku. Ukázali jsme určitou kvalitu a doufám, že se to příště otočí na naši stranu.

Čekají vás teď tři těžká utkání s Baníkem, Slavií a Plzní. V jakém rozpoložení do nich půjdete?

Naštěstí nemáme sedm dní, abychom o tom mohli přemýšlet. V neděli si rozebereme Zlín a pak už se budeme soustředit na Baník. Je to další šance doma uspět a odvděčit se fanouškům. Jsem rád, že hrajeme už ve středu, kdy můžeme zaváhání napravit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články