Hlavní obsah

Sochaux na poslední chvíli usilovalo o Svěrkoše, ale neuspělo

OSTRAVA

Nejlepší střelec fotbalové ligy Václav Svěrkoš v letním přestupním termínu z Ostravy do západní Evropy nezamíří. Čtyřiadvacetiletý reprezentační útočník byl ještě těsně před uzávěrkou přestupů o pondělní půlnoci terčem intenzivního zájmu francouzského Sochaux, ale kluby se nakonec nedohodly.

Článek

Svěrkošova přestupová sága tím pravděpodobně do zimy skončila a kanonýr, o kterého se během posledních týdnů ucházeli zájemci z Francie, Itálie, Ruska či Španělska, zřejmě podzimní část dohraje v Baníku.

Pár hodin před uzavřením přestupového okna v západní Evropě rozehrál intenzivní jednání ještě klub ze Sochaux. Pro Svěrkoše dokonce vypravil speciální letadlo, ale pilot se v polovině cesty musel obrátit, protože vedení francouzského klubu s nabídkou na Bazalech neuspělo.

Sochaux bylo čtvrtým týmem, který Ostravě předložil konkrétní nabídku. Po krachu jednání se Saturnem Moskevská oblast, který v červenci těsně před podpisem smlouvy přímo v ruské metropoli fotbalista odmítl, nenašlo vedení Baníku společnou řeč ani s FK Moskva a španělskou Zaragozou.

"Jiní opravdoví zájemci než tito čtyři o jeho služby nebyli. V tuhle chvíli je téměř jisté, že Václav Svěrkoš zůstane dál v Baníku," uvedl zástupce majitele klubu Tomáš Petera. Útočný klenot tak Ostravě může pomoci v prvním kole Poháru UEFA proti Spartaku Moskva i ve zbývajících podzimních kolech.

Nejlepší střelec loňské sezóny je i v úvodu letošního ročníku při chuti. Proti Slavii byl dnes Svěrkoš u obou gólů Baníku, když na první přihrál a druhý sám dal. S čtyřmi trefami se tak spolu se slávisty Belaidem a Necidem vyšvihl do čela tabulky střelců.

Reklama

Související témata: