Hlavní obsah

Slavia - Teplice 3:1Slavia zabrala a ve druhé půli Teplice smetla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vachoušek 0 : 1
53. Necid (penalta) 1 : 1
70. Belaid 2 : 1
77. Necid 3 : 1

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie ani počtrnácté v sezóně nenašli přemožitele. Tentokrát v Edenu v 15. kole přehráli Teplice 3:1, ač první poločas prohráli 0:1. O zvrat se svou desátou a jedenáctou brankou v sezóně postaral Necid, svůj osmý úspěšný zásah si připsal i Belaid. Hosty poslal do vedení paradoxně bývalý slávista Vachoušek.

Článek

„Chtěli jsme být prvním mužstvem, který si z Edenu odveze nějaký bod. Slavia ukázala, že patří ke špičce a že zaslouženě vede ligu. Potřebovali jsme i trochu štěstí. Bohužel jsme ve druhé půli dostali brzy branku a tím jsme Slavii posadili na koně,“ řekl po utkání hostují kouč Jiří Plíšek.

V mrazivém počasí udávali v úvodu v Edenu tempo hry domácí. Přesto to byl severočeský celek, který šel jako první hostující ligový tým na podzim ve slávistickém stánku do vedení. Stožický zahrával standardní situaci, po níž se ve středu vápna dostal míč symbolicky k ex-slávistovi Vachouškovi, jenž se přízemní střelou k levé tyči nemýlil.

O osm minut později mohl vyrovnat slávista Jarolím. Ten ovšem vyražený míč Belicem mezi tři tyče nenasměroval. Po půlhodině hry se v obrovské šanci v blízkosti vápna objevil sešívaný kanonýr Necid, jemuž ale míč před teplickým gólmanem uskočil.

Teplice hrály ofenzivně

„Přestože jsme hráče upozorňovali na to, že se Teplice budou snažit vstřelit gól ze standardní situace, po deseti minutách z ní inkasujeme. Obdržená branka nás zaskočila, proto jsme se těžko dostávali do utkání. Teplice, narozdíl od jiných soupeřů, u nás hrály hodně ofenzivně,“ řekl na adresu nedělního soupeře kouč Slavie Karel Jarolím.

Potom se ovšem fanoušci další gólové příležitosti nemohli dočkat. Až chvíli před koncem poločasu to byl znovu slávistický záložník Jarolím, který po nacvičené akci po dlouhém autu Krajčíka pálil těsně nad severočeskou bránu.

Začátek druhé půle přinesl urputnou snahu domácích o vyrovnání. Sešívaným ale vždy chyběl k lepšímu zakončení krůček. Až přišla 53. minuta zápasu a s ní stažení střídajícího Ivany teplickým stoperem Lukášem v pokutovém území Severočechů. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Necid a dal tak již svou desátou branku v sezóně.

„O půli jsme sáhli ke změně. Ivana hru směrem dopředu oživil. Hráče jsme nabádali, aby hráli trpělivě a klidně, a aby se neuchýlili k nakopávaným míčům. Poprvé jsme se dostali do situace, kdy jsme doma prohrávali. O to víc si cením toho, že jsme to otočili,“ přiznal Jarolím.

A Slavia udeřila podruhé! Běžela 70. minuta, když se z pravé strany snesl do vápna hostí centr na Belaida, jenž hlavou do protipohybu gólmana dal v pořadní již svůj osmý gól v tomto ročníku. O osm minut později už vedli domácí 3:1. Precizní centr znovu z pravé strany na svou hlavu dostal Necid, který se podruhé v utkání nemýlil. Když si v 80. minutě málem teplický Sabou vsítil vlastní gól, byli hosté zralí na ručník.

SK Slavia Praha - FK Teplice 3:1 (0:1)
Branky: 53. (pen), 78. Necid, 70. Belaid - 10. Vachoušek. ŽK: Suchý, Brabec, Belaid, Latka - Rosa, Mahmutovič, Matula. Rozhodčí: Příhoda, Čecháček, Lakomý. Diváci:8212 .
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid (84. Volešák), Jarolím (88. Janda), Latka, Švento - Toleski (46. Ivana), Necid.
Teplice: Belic - Vidlička, Klein, Lukáš, Rosa - Doležal, Sabou, Matula, Stožický (86. Gašparík) - Vachoušek (71. Mareš), Mahmutovič (.77. Jun)

Reklama

Související témata: