Hlavní obsah

Svěrkoš: V Sochaux už jen doladíme moji smlouvu

Velice pravděpodobný se zdá být odchod ostravského útočníka Václava Svěrkoše do francouzského týmu Sochaux. Reprezent si odjel své možné budoucí působiště prohlédnout, zároveň má s předposledním týmem Ligue 1 domluvit podmínky přestupu. Rád by měl ve smlouvě klauzuli jednající o tom, že v případě sestupu může z klubu odejít. "Takovou klauzuli bych do smlouvy chtěl. I když to bude tvrdý oříšek," ví Svěrkoš.

Článek

Ve čtvrtek budete jednat v Sochaux o kontraktu. Jak pravděpodobné je, že se dohodnete?

Je to dost pravděpodobné. Můj manažer Gerhard Pöschner mě ujistil, že v Sochaux potkám fajn lidi, kteří se chtějí dohodnout a jsou připraveni mi poskytnout nejlepší podmínky. Bude-li vše podle mých představ, je možné, že se v sobotu vrátím už jako hráč Sochaux. Zatím ale jasné nic není.

Baník problémy dělat nebude? Například s výší odstupného?

Co vím, tak kluby jsou už dohodnuty. Jednat se bude jen o mé smlouvě, kterou bychom měli v Sochaux už jen doladit.

Sochaux je v lize předposlední. To vás nestraší?

K tomu je těžké něco říkat. Samozřejmě bych radši hrál v Barceloně anebo v AC Milán. Sochaux je podle mne lepší volba než Saturn Moskevská oblast.

Ale Rusové údajně za vás nabízeli Baníku téměř jednou tolik…

Já mám informace, že velký rozdíl v odstupném není. Francouzi jsou připraveni zaplatit jen o něco méně.

Budete trvat na klauzuli, že smlouva je platná výhradně pro I. ligu?

Ano, takovou klauzuli bych do smlouvy chtěl. I když to bude tvrdý oříšek. Jestliže klub zaplatí takové peníze Baníku, jaké on požaduje, těžko přistoupí na to, že by v létě o mne mohl přijít. Jednání jsou přede mnou, uvidíme.

V týmu Sochaux vás ale čeká tvrdá konkurence, v ofenzívě válí Turek Mevlüt Erding…

Vím o něm, je to reprezentant. Mám ale informace, že trenér chce začít hrát se dvěma útočníky a tím druhým mám být já. Pro mne je to lákavá výzva.

Co ještě víte o klubu z městečka u švýcarských hranic?

Že ještě nedávno hrál Pohár UEFA se Schalke. Má krásný stadión, v televizi jsem viděl o tomto víkendu jeho poslední ligový zápas s Bordeaux. Sochaux mělo tři vyložené šance, ale nakonec gól nepadl. Fotbal to byl nahoru dolů, náročný na fyzičku. Řeknu vám, že angažmá v Sochaux mě opravdu láká.

Reklama

Související témata: