Hlavní obsah

Ostrava - Plzeň 1:4Plzeň po deseti letech vyhrála v Ostravě, Baník smetla 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kolář 0 : 1
46. Zeher 1 : 1
57. Horváth (penalta) 1 : 2
69. Hájovský 1 : 3
72. Kolář 1 : 4

OSTRAVA

Fotbalisté Plzně ukončili po deseti letech čekání na výhru v Ostravě impozantním způsobem. Tým někdejšího ostravského kouče Pavla Vrby smetl díky třem gólům z druhého poločasu Baník na Bazalech 4:1. Domácím nepomohlo ani třináct tisíc diváků, kteří měli po nevýrazných výkonech v posledních zápasech vstup zdarma. Domácí naopak navázali na fiasko z Příbrami.

Článek

Pro hosty, kteří přijedou s taktikou důsledně bránit a pokoušet se o rychlé protiútoky, není nic lepšího, než vstřelit úvodní branku. Plzni se to povedlo v 17. minutě. Limberský na pravé straně velkého vápna patičkou ťukl míč Kolářovi, jehož bomba pod břevno skončila v síti.

Baník soupeře tlačil jak se čekalo, ale do konce prvého poločasu ani jednou střelou netrefil branku. „Skoro celý zápas se nám nedařilo překonat organizovanou obranu soupeře. Dostávali jsme se do předfinální fáze, ale centry nám nešly. Trefovali jsme prvního stojícího soupeře ve vápně,“ posteskl si trenér Karel Večeřa.

Po deseti letech zvítězili v Ostravě 

Zlom v utkání mohla přinést první minuta druhého poločasu. Střídající Zeher při svém prvním kontaktu s míčem si Markovu přihrávku levou nohou nadhodil a pravou z voleje srovnal skóre. Radost třinácti tisíc fanoušků měla ale jepičí život. Ve 48. minutě ještě Vašek vyrazil bombu Koláře a Limberského dorážka prolétla nad břevnem, ale v 56. Tchuř stáhl unikajícího Petrželu a Horváth správně nařízenou penaltu proměnil.

Když v 65. minutě spálil Zeher tutovku na malém vápně, přihrál mu Střihavka a on míč špatně trefil, byl s Baníkem a jeho touhou rehabilitovat se konec. Po rohovém kopu přidal třetí gól hostů hlavou Hájovský a krátce na to utekl Varaďa Pavlíkovi, od branková čáry odcentroval a Kolář hlavou uzavřel nečekaně popsaný střelecký účet Plzně.

„Povedlo se nám to, co Plzeň v Ostravě deset let nedokázala. Náš výkon snesl slušné měřítko, vycházelo nám to, co v minulých utkáních ne. Proměňovali jsme šance,“ komentoval trenér vítězů Pavel Vrba, jenž vyplenil domácí pole. V Baníku mnoho let pracoval a s trenérem Komňackým se podílel na mistrovském titulu před pěti lety.

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:4 (0:1)
Branky: 46. Zeher - 17. a 73. Kolář, 57. Horváth z pen., 69. Hájovský. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Štěrba. ŽK: Vašek - Lecjaks, Ševinský. Diváci: 13 068.
Ostrava: Vašek - Zawada (57. Vácha), Pavlík, Bolf, Tchuř - Rajtoral, Marek, Otepka (79. Lukeš), Mičola (46. Zeher) - Střihavka, Lička. Trenér: Večeřa.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Limberský (79. Jiráček), Krbeček (87. Rada), Horváth, Kolář, Petržela - Varadi (84. Mlika). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články